Ingrediente
Amidon, ceapa, cimbru proaspat, ciuperci, patrunjel, piper, smantana, supa de carne, unt, usturoi, , 500 g ciuperci, 1 cubulet de unt, 1/2 de telina, 1 ceapa medie, 1 catel de usturoi, 2 linguri rase amidon, 600 ml supa (1/3 din cantitate se poate inlocui cu lapte), piper, 1/2 lingurita de cimbru, 1 lingura de patrunjel taiat marunt (optional), 50 gr smantana.
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa, telina si putina apa, cam 50 ml, se calesc 10 minute amestecand din cand in cand, pana ceapa devine translucida. Se adauga ciupercile taiate felii si jumatate din supa. Se lasa sa fiarba la foc mediu circa 30 de minute. Se dizolva amidonul cu cateva linguri de supa si se adauga in oala,se pune cimbrul si restul de supa, se mai lasa sa fiarba 5 minute pana se ingroasa putin, se potriveste de sare si piper. Se lasa sa se raceasca putin apoi se pune in
blender si se face crema. Se serveste calda, cu crutoane, smantana si ornata cu o crenguta de patrunjel.
Pofta buna !!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009
O bunatate...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009
Felicitari! Arata grozav de bine.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009
Yummy-yummy, saru`mana pentru masa!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009
O reteta tare gustoasa...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009
Arata bine!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009
Arata excelent supa!Felicitari!