Supa crema de ciuperci cu perisoare

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Supa crema de ciuperci cu perisoare

Ingrediente

  • 350-400 g ciuperci champignon mai micute
  • 250 g piept de pui tocat (curcan)
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 1-2 cartofi
  • 2 cepe
  • patrunjel verde
  • 4 linguri ulei
  • 700 ml lapte
  • 1 ou
  • unt cat o nuca
  • 8 felii de paine pentru crutoane
  • 2 linguri ulei de masline pentru crutoane
  • 1 cub/lingurita concentrat de ciuperci
  • 2-3 linguri gris
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Perisoarele din aceasta supa sunt facute din carne de pui sau curcan, morcov, ou si gris. O combinatie care mi s-a parut interesanta si ca se potriveste acestei supe.

Curatati radacinoasele, cartofii si cepele, spalati bine ciupercile si taiati-le felii. Puneti la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare 1 morcov si jumatate, pastarnacul, patrunjelul cepele si cartofii. Lasati sa fiarba la foc mic 15 minute.

Caliti ciupercile in unt 10 minute, adaugati-le in oala cu supa si lasati sa mai fiarba 10 minute la foc mic.

Intre timp preparati perisoarele: puneti intr-un blender carnea tocata (sau bucati de piept taiate cubulete), felii de morcov, putina verdeata, oul, gris, o lingura ulei, sare, piper, cimbru si mixati 10 secunde. Formati cu mana uda perisoare nu prea mari pe care le asezati pe un fund de lemn ud.

Scoateti legumele intregi din zeama si o parte din ciuperci pe care le veti mixa intr-o alta craticioara cu laptele fierbine si restul de ulei. Pastrati cateva feliute de morcov fiert (pentru decor). Adaugati perisoarele una cate una in oala unde fierbe zeama de supa ramasa pe foc.

Lasati perisoarele sa fiarba la foc mic, sa nu clocoteasca, 15 minute apoi adaugati compozitia mixata de lapte cu legume, feliile de morcov si putina verdeata deasupra. Dregeti gustul de sare si piper. Crutoanele le preparati din cubulete mici de paine si ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta pana se usuca si se rumenesc frumos.

Puneti in farfurii supa crema cu cateva bucati de ciuperi si felii de morcov, perisoare si verdeata. Crutoanele si le adauga fiecare in momentul servirii. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise