autor:

norbymesmer

» » Supe de legume

Supa crema de dovleac si portocale

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2013

Ingrediente
400 gr dovleac Hokaido ( galben sau verde), 1 ceapa, 20 gr ghimbir, 1 portocala mare, 500 ml zeama de legume sau pui, 200 ml nectar de portocale, 2 felii de paine alba ( sau Toast), 30 gr unt, 1 lingurita scortisoara macinata, sare, piper, 2-3 linguri de smantana, 3-4 frunze de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Dovleacul se taie in patratele mai mari, ceapa si ghimbirul in patratele mici
Portocala se cojeste cu un cutit, coaja sa fie foarte subtire, apoi se curata si partea alba de pe portocala, portocala se taie in felii
se pune ceapa si ghimbirul la calit in unt, se caleste sticlos, se adauga patratelele de dovleac se mai caleste 3-4 min, se stinge cu nectarul de portocale si zeama de legume, se adauga 1/3 de lingurita de scortisoara macinata, se fierbe acoperit la foc mediu 30 min.
se ia de pe foc se paseaza, se introduc cojile si feliile de portocale si se lasa la tras 15 min.
se scot felii si cojile de portocale si se arunca, se potriveste de sare si piper.
feliile de paine se taie patratele si se prajesc crutoane in unt ele se condimenteaza cu restul de scortisoara si sare se pun pe o hartie de bucatarie.
se bate smantana pana devine groasa.
supa se serveste in farfurii, se presara crusoane, se adauga smantana batuta si se orneaza cu o frunza de patrunjel
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac si portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de legume si crutoane de pui

Supa crema de legume si crutoane de pui

Se fierbe carnea in 5 litri de apa 45 de minute apoi se scoate si se taie cubulete. In zeama de pui

7 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Supe de legume
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza,

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 gr dovleac Hokaido ( galben sau verde)
  • 1 ceapa
  • 20 gr ghimbir
  • 1 portocala mare
  • 500 ml zeama de legume sau pui
  • 200 ml nectar de portocale
  • 2 felii de paine alba ( sau Toast)
  • 30 gr unt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri de smantana
  • 3-4 frunze de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

5 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de fasole galbena Ciorba de fasole galbena

Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel. Se curăță

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti
Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie

Prima oara taiem ceapa marunt, morcovii rondele sau jumatati daca sunt mai grosi, ardeiul julien, apoi si radacina de patrunjel feliute.

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Crema de broccoli cu seminte de dovleac, crutoane si pesto din menta