Ingrediente
400 gr dovleac Hokaido ( galben sau verde), 1 ceapa, 20 gr ghimbir, 1 portocala mare, 500 ml zeama de legume sau pui, 200 ml nectar de portocale, 2 felii de paine alba ( sau Toast), 30 gr unt, 1 lingurita scortisoara macinata, sare, piper, 2-3 linguri de smantana, 3-4 frunze de patrunjel
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
0 voturi
Mod de preparare
Portocala se cojeste cu un cutit, coaja sa fie foarte subtire, apoi se curata si partea alba de pe portocala, portocala se taie in felii
se pune ceapa si ghimbirul la calit in unt, se caleste sticlos, se adauga patratelele de dovleac se mai caleste 3-4 min, se stinge cu nectarul de portocale si zeama de legume, se adauga 1/3 de lingurita de scortisoara macinata, se fierbe acoperit la foc mediu 30 min.
se ia de pe foc se paseaza, se introduc cojile si feliile de portocale si se lasa la tras 15 min.
se scot felii si cojile de portocale si se arunca, se potriveste de sare si piper.
feliile de paine se taie patratele si se prajesc crutoane in unt ele se condimenteaza cu restul de scortisoara si sare se pun pe o hartie de bucatarie.
se bate smantana pana devine groasa.
supa se serveste in farfurii, se presara crusoane, se adauga smantana batuta si se orneaza cu o frunza de patrunjel