Supa crema de linte cu lapte de cocos

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Supa crema de linte cu lapte de cocos

Ingrediente

  • -250 gr linte rosie
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -1 cm ghimbir
  • -400 ml lapte de cocos
  • -2 linguri ulei
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Lintea am spalat-o in apa rece si am lasat-o sa stea in apa pana mi-am pregatit restul ingredientelor.

Ghimbirul l-am taiat subtire si destul de marunt.

Ceapa am taiato solzisori ,iar morcovul rondele subtiri .

Intr-o oala am pus uleiul al incins . Am adaugat ghimbirul si l-am lasat sa isi lase aroma, apoi ceapa si morcovul le-am lasat putin la calit.

Am pus lintea strecurata si am acoperit-o cu apa , sa treaca apa cam de un deget peste linte .

Am fiert lintea impreuna cu legumele pana au devenit moi.

Am tras oala de pe foc si cu blenderul am facut un piure fin si dens.

Oala am trecuta din nou pe foc, am adaugat sare si piper dupa gust si laptele de cocos (din conserva). Dupa ce a dat cateva clocote am oprit focul .

Separat am prajit cateva seminte de floarea soarelui, chimen negru si arahide .

Am servit supica calda cu seminte prajite si putina boia iute pusa deasupra .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise