Lintea se curata si se spala.
In oala de presiune (se poate si oala normala), se prajeste ceapa in ulei de masline. Se pune, apoi lintea, camunul si sarea. Cind este fierbinte, se pune apa, se pune sare, apoi oala de presiune se inchide si se da la foc puternic. Cand continutul fierbe (oala \"fluiera\"), se face focul mic (sub oala) si se lasa cca. 25 minute.
Dupa 25 minute, supa se face crema cu blenderul, apoi se potriveste de sare.
Se serveste fierbinte, cu rondele de lamiie deasupra si crutoane langa. Crutoanele se pun linga supa deoarece se inmoaie repede. Fiecare persoana isi pune in farfurie crutoane, iar peste ele, supa-crema. Se mai poate pune si zeama de lamaie.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii