Ingrediente
- 3 rosii mari, 2 morcovi, 3 cartofi mijlocii, 1 ardei gras, 1 legatura de patrunjel verde, 3-4 frunze de telina, 1 ceapa, 1 lingura de smantana, 1 lingurita de ulei, 1/2 lingurita sare, 500 ml de apa.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
6 voturi
Mod de preparare
Se fierb morcovii si cartofii. Cand sunt jumatate fierti adaugam ceapa si ardeiul ardeiul si continuam fierberea. Apoi adaugam rosiile decojite si pasate si fierbem totul inca 10 minute. Cand s-au fiert toate, luam supa de pe foc, adaugam frunzele de telina, sarea si uleiul. Apoi, se scot legumele si paseaza cu mixerul, dupa care se rastoarna in zeama din oala. Se poate servi calda sau rece. Cand se pune in farfurie sau in bol, se orneaza cu un strop de smantana si patrunjel verde taiat marunt.
Pofta buna!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009
Eu mai adaug la supa de rosii leustean, ii da un gust aparte.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009
Imi place foarte mult....