autor:

Laura S.

» » Supe de legume

SUPA CREMA DIN PRAZ SI CARTOFI

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
- 4-6 bucati de praz, - 40g unt(eu am folosit ulei de masline), - 1ceapa, - 30g faina alba, - 1 1/4l supa de vacuta(facuta in cas sau din cub Maggi/Knorr), - sare+piper, - ceva nucsoara, - 200-300g cartofi(de preferinta fainosi), - 1/16l smintina lichida(pentru ca am desfacut un pac.de smintina de 200ml,am pus-o pe toata), - patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Ceapa si prazul se spala si curata.
Ceapa se taie marunt,prazul se injumatateste pe lung si se taie sub forma de taietei.
Untul/uleiul s eincing bine , se prajeste ceapa pina se inmoaie,eventual se adaoga 1lc zahar.Se adaoga si prazul si la fel se lasa si el sa se dunstuiasca pina se inmoaie, dupa care se adaoga faina si amastecind in continuu se lasa sa se prajeasca putin.Se stinge cu supa, se lasa sa dea citeva clocote dupa care se adaoga cartofii razaliti.Se fierbe usor pina ce cartofii au legat supa.
Supa se condimenteaza si la sfitsit se drege cu smintina, eventual si cu ceva unt.
Se presara deasupra patrunjel verde si se poate servii.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA CREMA DIN PRAZ SI CARTOFI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba mea de legume

Ciorba mea de legume

Taie legumele cum vrei, căleşte ceapa cu ardeiul şi rădăcinoasele, nu prea mult. Pune si restul

16 voturi    6 comentarii
1h 9 min
Supe de legume
Ciorba cu legume si inimi de pui

Ciorba cu legume si inimi de pui

Am gatit-o in Multicooker, deci : curatam legumele, le spalam si le taiem cuburi. Carnea o spalam

7 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Foarte buna !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    Arata foarte bine. Delicioasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • - 4-6 bucati de praz
  • - 40g unt(eu am folosit ulei de masline)
  • - 1ceapa
  • - 30g faina alba
  • - 1 1/4l supa de vacuta(facuta in cas sau din cub Maggi/Knorr)
  • - sare+piper
  • - ceva nucsoara
  • - 200-300g cartofi(de preferinta fainosi)
  • - 1/16l smintina lichida(pentru ca am desfacut un pac.de smintina de 200ml,am pus-o pe toata)
  • - patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

51 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

18 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt. Se curata si se taie marunt morcovii. Se

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa rece de castravete cu avocado Supa rece de castravete cu avocado

Se curata castravetii de coaja, se taie in sferturi, apoi se taie mijlocul cu seminte. Se taie in felii, se pun in robot/blender si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba de dovlecei
Cookie Settings