Supa de broccoli

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Supa de broccoli

Ingrediente

  • 700 g. brocoli
  • 100 g. branza blue, cu mucegai (frantuzeasca)
  • 3 cartofi mici
  • o ceapa alba
  • 2 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare

Supa de broccoli este una dintre reţetele ideale atunci când vrei să dai gust acestei legume, recomandată pentru calităţile ei nutritive şi mai puţin pentru cele gustative.

Se desface coroana in buchetele iar tulpina se curata cu cutitul de legume si se taie in cubulete mici deoarece este mai tare si fierbe mai greu.

Intr-o oala de 3 litri, se pun la incins, 2 linguri de ulei. Peste ele se adauga ceapa taiata "pestisori", brocoli si cartofii. Se amesteca usor pentru ca uleiul fierbint sa atinga toate legumele. Se "stinge" cu 1.5 litri de supa calda de legume si se lasa la fiert sub capac 20 minute. Daca mai este nevoie, se mai adauga apa calda.

Secretul, atunci când gătiţi legume fade sau cu un gust propriu neapetisant este sa-l asociati cu un gust puternic. Eu am apelat la branza albastra.

Dupa ce legumele au fiert, se separa de zeama si se paseaza, manual. Se adauga lichidul si se paseaza in continuare cu mixerul vertical. Supa se aereaza si capata un aspect fin.

In acest moment se pune branza rupta bucati. Se continua amestecarea. Se va observa ca incepe sa se ingroase si sa capete o textura vascoasa si spumoasa. Se mai da la fiert cateva clocote pentru amestecarea aromelor.

Are o culoare verde foarte placuta ochiului.

Are un gust fin si miros placut.

Se serveste impreuna cu, crutoane crocante.

Poate fi fel principal pentru pranz sau cina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise