Asta e o supa racoritoare,specific ardeleneasca cred. O facea mama cand eram mica si-mi placea grozav,aroma de chimen cu gustul crutoanelor prajite in ulei.
Se face un ceai dintr-un litru de apa si o lingura de seminte de chimen,care se fierbe 10 minute dupa care se strecoara de seminte.Separat se topeste pe foc o lingura de unt la care se adauga o lingura de faina,se amesteca si se adauga un borcanel mic de smantana. Se dilueaza cu putina zeama,ca sa nu se formeze cocoloase,dupa care amestecul rezultat se toarna in zeama de chimen si se dau cateva clocote si se potriveste de sare si piper
Se serveste cu crutoane de paine prajite in ulei.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii