Supa de curcan

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Supa de curcan

Ingrediente

  • 1 buc pulpa de curcan
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 buc pastarnac
  • 1/4 telina
  • sare
  • 1 ardei iute uscat
  • piper boabe
  • patrunjel verde
  • taitei

Mod de preparare

Am cumparat un curcam de aproximativ 8 kg crescut la tara.

Mi-am zis ca o supa este binevenita si sa stiti ca am avut mare dreptate.

Pentru supa am folosit o pulpa,pe care dupa ce am fiert-o am scos.o si am folosit.o la o salata cu legume.

A rezultat o supa foarte gustoasa, , galbena si grasa.

Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare.

Cand incepe sa fiarba dam focul pe mic si spumam bine.

#Nu aruncam prima apa...in felul acesta supa nu isi pierde din savoare,din gust.

Adaugam boabele de piper si lasam la fiert.

Cat supa fierbe ne ocupam de zarzavat, il spalam, il curatam.

Cand carnea este pe jumatate fiarta adaugam legumele, ceapa intreaga,morcovul,pastarnacul si telina taiate bastonase.

Condimentam dupa gust cu sare si ardei iute uscat, taiat marunt.

Lasam la focotrivit pana cand totul este bine fiert.

#Spumam ori de cate ori este nevoie iar daca este cazul stergem cu in servetel de bucatarie umed marginile oalei.

Strecuram supa.

Asezam deasupra unei pale goale o strecuratoare(eventual captusita cu in tifon). In oala ramane supa iar in strecuratoare carnea so zarzavaturile.

Carnea asa cum am sous mai sus am folosit.o pentru o salata iar legumele se pot adauga din nou in supa.

Punem supa din nou pe foc si o dam in cateva clocote.

Separat fierbem taiteii conform instructiunilor de pe cutie.

Cand sunt gata fierti ii strecuram si ii trecem pe sub in jet de apa rece.

Adaugam taiteii fierti in supa si servim fierbinte impreuna cu legumele(eu am adaugat numai morcovul)si asezonam cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise