Supa de curcan cu Galuste

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Supa de curcan cu Galuste

Ingrediente

  • 1kg carne de curcan(eu am folosit jumatate de aripa ,cam de 600g )2 morcovi , un ardei, 3 tije de telina,o ceapa .
  • Galuste cu gris:
  • 100-120g gris(depinde de marimea oului),2 oua,50g unt ,patrunjel verde,sare si piper la final in farfurie.

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune in 4l de apa ,numai atunci cand apa ajunge la temperatura de fierbere.Astfel carnea isi pastreaza proprietatile si se cuaguleaza sangele imediat si face spuma mai putina.Adunam spuma si lasam sa fiarba la foc mic.AStfel supa iese clara si frumoasa.Se adauga un praf de sare si legumele tocate mai mari.Carnea fierbe cam intr-o ora(asa a fiert aripioara mea de curcan).Pregatim galustele numai in clipa in care este fiarta carnea.Daca a scazut apa,mai adaugam cat credem ca este necesar.

Batem cele 2 oua cu untul si un praf de sare.Apoi incepem sa adaugam putin cate putin grisul .In cele 100g de gris intra cam 5 linguri de gris,depinde de marimea oului.Ma repet , dar este necesar a se cunoaste ca daca am depasit cu putin cantitatea de gris , nu mai avem galuste moi si pufoase.Frecam cu furculita crema formata din ou,unt si gris ,iar in clipa in care ramane dara pe fundul castronului si nu revine crema la loc , nu mai este necesar sa adaugam gris.Dam focul la aragaz spre minim si luam cu lingurita din compozitia de galusti si punem in oala pana se termina.Punem capacul si lasam sa fiarba .Din cand in cand ridicam capacul si usor intoarcem galustile iar cand se lasa la fundul oalei, galustile ,inseamna ca sunt gata.

Se serveste cu patrunjel verde sau frunze de telina tocate marunt si piper dupa gust.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise