Supa de galuste cu piept de pasare

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Supa de galuste cu piept de pasare

Ingrediente

  • Pentru supa :
  • -500 g piept de pasare cu tot cu os (piept, spate, aripi, gat)
  • -2 morcovi taiati in doua
  • -2-3 morcovi taiati rondele
  • -1 ceapa mijlocie taiata in doua
  • -1 radacina patrunjel
  • -1 telina taiate in 2/3
  • -1/2 ardei rosu taiat marunt
  • -1/2 ardei verde taiat marunt
  • -1 lingura vegeta
  • -2-3 foi de dafin
  • -cateva boabe de cardamom
  • -sare
  • -piper
  • -patrunjel verde tocat marunt
  • Galuste de gris
  • -1ou mare
  • -60 g gris
  • -1 lingurita ulei
  • -1 praf de sare
  • -piper alb (optional)

Mod de preparare

Pentru ca supa sa iese gustoasa va trebui sa folosim carne de pui cu os, pentru a da supei consistenta si gust. Daca avem un pui de la tara cu atat mai bine dar trebuie sa tinem cont ca acest tip de pui fierbe mai greu decat puii crescuti industrial, insa supa obtinuta va fi mult mai gustoasa. Eu am folosit piept de pui, ca in final sa-l tai fasii si sa-l adaug la supa.Vom verifica carnea sa nu aiba pene, eventual se parleste la flacara de la aragaz, apoi se spala bine si se pune la fiert cu apa si sare. Focul trebuie sa fie mediu pana cand apa din oala se infierbanta fara a da in clocot, apoi se reduce la minimum. Cu o lingura sau o spumiera se aduna spuma formata la suprafata de cateva ori. Nu e nici o pierdere daca aruncati si o parte din grasime. Dupa ce la suprafata nu se mai formeaza spuma, vom adauga legumele taiate in doua, foile de dafin, boabele de cardamom si vom continua fierberea la foc foarte mic, pana cand atat carnea cat si legumele sunt bine fierte.

Fierband supa la foc mic, aceasta va fi mult mai limpede decat daca am fierbe-o in clocote, iar daca dorim o supa de un galben mai intens, vom pune o bucata din ultimul strat de coaja de ceapa, nu mai mare decat o petala de trandafir, nu o vom lasa prea mult ca supa sa nu fie prea inchisa la culoare.Acest lucru l-am invatat si eu de la alte prietene si vi-l impartasesc si voua.

Dupa ce carnea si legumele au fiert bine, le vom scoate din oala cu o spumiera.Carnea de pui scoasa din zeama o vom curata de oase si pelite si o lasam deoparte pana este aproape gata supa. Legumele scoase se pot folosi la o salata sau se pot taia si folosi la supa.Eu am folosit alt morcov pentru ca oricum am adaugat si ardei gras, pentru a da un gust placut supei.In alta oala vom strecura lichidul si vom pune ardeiul rosu si verde taiat cuburi, morcovul taiat rondele, si putina sare dupa gust.Le punem din nou la fiert la foc mic si ne ocupam de galuste.

Intr-un castronel vom bate oul si uleiul cu furculita pana cand formeza putina spuma la suprafata apoi vom adauga putina sare, putin piper alb(negru) si grisul in fir subtire, in timp ce vom amesteca mereu. Vom obtine o pasta pe care o vom lasa sa se odihneasca timp de 10-15 minute la temperatura camerei astfel incat grisul sa fie bine absorbit obtinandu-se o pasta consistenta. Intre timp vom taia fasii pieptul de pui, nu prea mici, pentru a-l adauga la final in supa.

Cat timp s-a odihnit compozitia pentru galuste, legumele deja au fiert, vom incepe sa formam galustele.

Se inmoaie o lingurita in supa si vom lua repetat cantitati mici din aluat si le vom lasa sa cada in supa care fierbe continuu. Nu se iau cantitati prea mari din aluat, pentru ca galustele cresc foarte mult la fiert. Dupa ce vom termina compozitia de galuste vom adauga 1-2 pahare de apa fierbinte, o lingura de vegeta si carnea de pui taiata fasii. Vom lasa sa mai fiarba 5-7 min la foc mic, apoi vom opri focul si vom adauga putin patrunjel verde tocat marunt si vom acoperi cu un capac. Vom lasa in repaus timp de 10 minute, timp in care galustele se vor umfla minunat si vor fi foarte pufoase.

Eu le-am facut cu lingurita mica, de aceea au iesit micute.Daca doriti sa fie mai multe dublati cantitatea de gris si ou, iar daca doriti sa fie mai mari le formati cu lingura mare si cantitatea de aluat se va mari.

Supa se serveste fierbinte, adaugandu-i piper macinat proaspat si desigur patrunjel verde tocat.

A iesit o supa foarte gustoasa cu niste galuste minunate si pufoase!

Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise