autor:

tania

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa de ghebe cu legume (proaspete)

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2018

Ingrediente
350 g ghebe (congelate sau conservate), 3-4 morcovi mijlocii, subtiri, 1ardei gras rosu mediu, 1ardei gras verde mediu, 1ardei gras galben mediu, 30 ml ulei pentru calit legumele, 2-3 rosii mijlocii, 1/4 radacina telina, 1 radacina patrunjel, 1legatura patrunjel, 1legatura marar, 1legatura leustean,  2 linguri pasta de rosii, 2 linguri vegeta de casa, suc de la 1/2 lamaie sau bors magic dupa gust., smantana( la servire), patrunjel proaspat tocat marunt (la servire)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Inainte de a trece la prepararea supei noastre, sa va fac cunoscute cateva informatii utile de care putem tine cont atunci cand preparam aceste ciuperci delicioase.

1) Atunci cand avem la indemana mai multe ghebe de dimensiune mare este preferabil

folosirea doar a palariei deoarece piciorul este foarte fibros (daca il vom folosi, va trebui sa lasam sa fiarba ceva mai mult);

2) Ghebele trebuiesc fierte cel putin 20 de minute; la fierbere, ele emana un miros ca de lesie, iar apa in care au fost fierte se innegreste si trebuie aruncata; De aceea, inainte de a le adauga in mancarea dorita, le vom fierbe putin, aruncand apa lor, apoi le vom clati cu apa rece.

3) Dupa fierbere, ghebele capata un aspect gelatinos, neplacut pentru unii, dar dupa prima fierbere, se observa mai putin. Eu am folosit ghebe congelate, care au fost in prealabil fierte si clatite. Ne vom ocupa acum de legume.

Mai intai vom spala toate legumele si le vom curata de codite, coji, seminte, etc, dupa care le vom taia marunt, cu exceptia morcovilor, pe care ii vom alege sa fie cat mai subtiri si ii vom taia rondele, ei dand un aspect frumos supei. Intr-o oala mai inalta (de cca 4-5 l), in care vom face supa, vom pune 4-5 linguri ulei de masline si vom cali ceapa putin. Dupa ce si-a schimbat culoarea, vom adauga ghebele taiate mai marunt, legumele si doar jumatate din verdeata tocata. Vom lasa, la foc mic timp de 10 minute dupa care vom adauga rosiile curatate de coaja si taiate marunt si vom mai lasa inca 5 minute, apoi pasta de rosii, iar dupa vreo 5 minute vom adauga vegeta si 1,5-2 l de apa si lasam pana fierb bine toate legumele. Timpul de fierbere este in jur de 30-35 de minute. Daca va place supa sa fie putin acruta veti adauga putin suc de la 1/2 lamaie, sau 1lingurita bors magic. Vom inchide focul si vom adauga cealalta jumatate de verdeata pastrata. Vom pregati si un pic de patrunjel verde tocat foarte marunt, o lingura sau doua pentru a-l folosi la servire; vom acoperi oala cu un capac ca sa se infuzeze aromele, maxim 10-15 minute, dupa care o putem servi cu sau fara smantana. Am obtinut o ciorba foarte gustoasa si deosebit de aromata de la legume si verdeturile proaspete, dar desigur si de la gustoasele ghebe.

Va doresc :

Pofta buna!

Specific: Romania
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ghebe cu legume (proaspete)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de legume cu pui by copilou

Supa de legume cu pui by copilou

Se spala bine legumele, apoi se curata si se taie, morcovul si pastarnacul mai mare, iar restul se

33 voturi    13 comentarii
50 min
Supe de legume
Supa picanta cu dovlecel si ciuperci

Supa picanta cu dovlecel si ciuperci

Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape de hartie si se taie cubulete mici. Se pune in apa

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 350 g ghebe (congelate sau conservate)
  • 3-4 morcovi mijlocii
  • subtiri
  • 1ardei gras rosu mediu
  • 1ardei gras verde mediu
  • 1ardei gras galben mediu
  • 30 ml ulei pentru calit legumele
  • 2-3 rosii mijlocii
  • 1/4 radacina telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1legatura patrunjel
  • 1legatura marar
  • 1legatura leustean
  •  2 linguri pasta de rosii
  • 2 linguri vegeta de casa
  • suc de la 1/2 lamaie sau bors magic dupa gust.
  • smantana( la servire)
  • patrunjel proaspat tocat marunt (la servire)

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

6 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt. Se curata si se taie marunt morcovii. Se

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa rece de castravete cu avocado Supa rece de castravete cu avocado

Se curata castravetii de coaja, se taie in sferturi, apoi se taie mijlocul cu seminte. Se taie in felii, se pun in robot/blender si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa cu floricele