Supa de naut cu jambon afumat

Se curata nautul bob cu bob, se spala si se lasa de seara pana dimineata la inmuiat in apa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Supa de naut cu jambon afumat

Ingrediente

  • (4 portii)
  • 1/2 kg de naut,
  • 1 ceapa rosie,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • ulei de masline,
  • un morcov,
  • o radacina de pastarnac,
  • o radacina de patrunjel,
  • o lingurita de boia dulce,
  • un varf de lingurita de pasta de tomate,
  • sare,
  • o lingurita amestec de condimente
  • uscate(cimbrisor,oregano,maghiran,dafin,piper),
  • marar verde,
  • 6 felii subtiri de jambon,
  • 6 scobitori de bambus

Mod de preparare

Se curata nautul bob cu bob, se spala si se lasa de seara pana dimineata la inmuiat in apa. Se clateste nautul inmuiat, in mai multe ape, apoi se acopera de 2-3 degete cu apa, se adauga sarea, un strop de ulei de masline si condimentele uscate si se pune la fiert pana se inmoaie bine.

Feliile de jambon se infasoara ca tigaretele, apoi se infig fiecare pe cate o scobitoare de bambus, sub forma ondulata.

Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica; cateii de usturoi curatat se feliaza, ceapa se taie marunt.

Se incinge un strop de ulei, apoi se prajesc bucatile de jambon infipte pe scobitori, se scot pe servetel absorbant si se indeparteaza scobitorile, dupa ce s-au racit. In uleiul incins ramas se caleste tot zarzavatul pana ce se inmoaie, se adauga si pasta de tomate si boiaua de ardei.

Se scurge nautul fiert si se amesteca cu zarzavatul inabusit, apoi se dau la blender, adaugand cate putin din apa in care a fiert nautul si dupa gust, cateva fire de marar verde, pana ce ajungem la consistenta dorita a supei. Se serveste cu bucatile de jambon prajit, decorat cu bobite de naut fiert si un pic de boia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise