Supa de peste si fructe de mare (Seafood chowder)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Supa de peste si  fructe de mare (Seafood chowder)

Ingrediente

  • 150g somon
  • 150g ton
  • 150g cod
  • 150 calmar
  • 200g scoici de mare
  • 200g bacon (costita)
  • 2 tulpini telina
  • 1 ceapa medie
  • 4 cartofi medii
  • 300ml lapte
  • 1 cutie lapte evaporat (cca 300ml)
  • 200g smantana
  • 2 linguri rase malai de porumb
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 3 linguri de ulei
  • 25g unt
  • 1 lingurita de boia dulce
  • piper si sare.

Mod de preparare

Curatam pestii de pielita si oase si taiem cubulite. Calamarul il curatam si-l taiem in ineluse nu prea groase. Bacon(costita) taiem in bucatele. Curatam legumele si taiem in bucatele (ceapa solzisori finuti). Punem oala pe foc cu untul si uleiul si prajim bine costita, dupa care se scoate si se pastreaza. In grasimea care a ramas punem ceapa si telina sa se inmoaie putin (3-4min.). Adaugam cartofii si 150ml apa ferbinte, ferbem 5-6min.. In timp ce fierbe cartofii punem si malaiul si amestecam din cand in cand. Punem laptele si laptele evaporat, smantana, costita, pestele, calamarul si scoicile. Lasam sa mai fiarba impreuna 4-5min. La urma punem boiaua, piper macinat si sare dupa gust, amestecam usor, se trage oala de pe foc si se lasa cu capac 5min. sa se patrunda aromele. Se serveste cu ceapa verde taiata fin deasupra si paine neagra cu unt. Aceasta supa se serveste in "Pub" (restaurantele) traditionale irlandeze. Va urez pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise