Supa de praz cu carne tocata si branza

Prazul, ceapa, ardeiul, morcovul, curatate si maruntite se calesc in putin ulei de masline si apa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Supa de praz cu carne tocata si branza

Ingrediente

  • Praz 1 bucată,
  • Ceapă chives câteva fire,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Carne tocată (vită+porc) cca. 250 g,
  • Morcov 1 bucată,
  • Ciuperci uscate cca. 50 g,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Brânză topită cu smântână 1 baton sau cașcaval ras, amestecat cu smântână cca. 100 g

Mod de preparare

Prazul, ceapa, ardeiul, morcovul, curățate și mărunțite se călesc în puțin ulei de măsline și apă. Între timp ciupercile uscate se hidratează, în apă fierbinte cca. 10 minute, apoi se mărunțesc și se adaugă peste amestecul de zarzavaturi. Se adaugă carnea tocată, se amestecă energic, cât să se înglobeze toate ingredientele, apoi se se asezonează de sare și piper, se adaugă cca. 2000 ml apă rece și se lasă la fiert la foc mic, semicoperit, aproximativ 35 de minute.

Apoi se adaugă amestecul de brânză topită sau cașcaval cu smântână, amestecându-se până ce se înglobează în supă.

Supa se servește fierbinte cu verdeță.

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise