autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de rosii cu ciuperci

Autor: Nata H (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nata H (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2014

Ingrediente
1,5 kg de rosii bine coapte, 1 ceapa, 500g ciuperci, bucata mica de telina (3cm), usturoi, ulei de masline,putin orez ( sau pasta, dupa preferinta) si verdeturi: frunze de dafin, busuioc(verde sau uscat), patrunjel, o lingura de zahar, sare si piper (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Important: Rosiile trebuie sa fie coapte bine pentru a obtine un gust intens si o culoare corespunzatoare.



Pasul 1: Rosiile se spala se pun intr-un vas si se oparesc cu apa clocotita, ulterior se decojesc foarte usor. Odata decojite, nodul lemnos al rosiilor se elimina cu un cutit.



Pasul 2: Se adauga apa la rosiile decojite, putina sare, frunzele de dafin (2-3) o crenguta de busuioc sau cel uscat ( dupa posibilitate) si se pun la fiert.



Pasul 3: Cit timp fierb rosiile, se pregatesc ciupercile cu restul legumelor. Toate se taie marunt ( ciupercile, ceapa si telina), usturoiul se piseaza si se pun la foc mic peste uleiul de masline incins in prealabil. Se calesc incet pana se inmoaie putin.



Pasul 4: Rosiile dupe ce fierb aproximativ 10-15 minute, se piseaza cu blender-ul. Daca sunt fierte bine se va obtine imediat o consistenta cremoasa. Dupa ce au fost pisate, acestea se adauga peste legumele calite, se adauga apa ( depinde cat de de consistenta doriti sa fie supa finala) sare si piper dupa gust si se pun iar la fiert. Tot aici se adauga si lingura de zahar care este importanta pentru a diminua gustul acru al rosiilor. Daca rosiile nu sunt bine coapte ( sunt mai acre) se poate adauga putin mai mult zahar. La fiert se poate adauga si putin orez (cam o mana nu prea mult). Merge si fara orez, dar noua ne place sa fie mai consistenta.



Pasul 5: Supa se serveste foarte bine cu paine unsa cu usturoi pisat si prajita in ulei de masline. Merge foarte bine cu paine nearga, dar daca nu aveti, se poate folosi si cea alba ( cum am facut eu).



Pasul6: Cind supa este gata se decoreaza cu patrunjel verde si se serveste cu piinea prajita.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de ceapa cu cartofi

Supa de ceapa cu cartofi

Incingeti untul si caliti ceapa taiata solzisori timp de 15 de minute la foc mic amestecand din cand

0 voturi    3 comentarii
35 min
Supe de legume
Supă cremă verde

Supă cremă verde

Aşa cum îţi spuneam, supele creme sunt plăcerea mea pentru un prânz delicat şi fin. Zilele

2 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg de rosii bine coapte
  • 1 ceapa
  • 500g ciuperci, bucata mica de telina (3cm)
  • usturoi
  • ulei de masline,putin orez ( sau pasta
  • dupa preferinta) si verdeturi: frunze de dafin
  • busuioc(verde sau uscat)
  • patrunjel
  • o lingura de zahar
  • sare si piper (dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt. Se curata si se taie marunt morcovii. Se

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa rece de castravete cu avocado Supa rece de castravete cu avocado

Se curata castravetii de coaja, se taie in sferturi, apoi se taie mijlocul cu seminte. Se taie in felii, se pun in robot/blender si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba de salata verde cu bacon si omleta