Supa de rosii cu galuste imperiale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa de rosii cu galuste imperiale

Ingrediente

  • Galuste:
  • 50g faina
  • 50g gris
  • 50g cascaval
  • 50g unt
  • 3 oua
  • sare, piper, un praf de nucsoara
  • Supa:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • radacina de telina
  • 1 ardei gras
  • rosii ( eu am folosit rosii decojite la cutie)
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • frunze de telina

Mod de preparare

Galuste:

Se amesteca ouale cu cascavalul, apoi se adauga untul, se amesteca bine si, la sfarsit, se adauga faina impreuna cu grisul. Ca masura, in lipsa unui cantar de bucatarie, 1 lingura cu varf de faina/gris are aproximativ 25g.

Se potriveste de sare, piper si aromam cu un praf de nucsoara.

Se toarna in tava unsa cu unt, eventual tapetata cu hartie de copt. Stratul nu trebuie sa depaseasca 1 cm inaltime.

Se coace 10-12 minute la foc mare.

Dupa ce s-a racit, se taie cubulete sau alte forme, dupa preferinta, si se adauga in supa fierbinte, lasand la fiert alte 4-5 minute.

Pentru supa, procedam astfel:

Ceapa, ardeiul gras, morcovul si radacina de telina se pun la fiert.

Cand sunt gata, se strecoara, iar legumele se mixeaza sau se trec prin storcatorul de fructe.

Supa se pune la foc mic, se adauga sare si piper dupa gust si putin ulei de masline.

Rosiile se mixeaza si ele si se strecoara pentru a inlatura samburii.

Se adauga in supa si se lasa la fiert.Se presara frunze de telina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise