Ingrediente
Galuste:, 50g faina, 50g gris, 50g cascaval, 50g unt, 3 oua, sare, piper, un praf de nucsoara, , Supa:, 1 ceapa, 1 morcov, radacina de telina, 1 ardei gras, rosii ( eu am folosit rosii decojite la cutie), ulei de masline, sare, piper, frunze de telina
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
15 voturi
Mod de preparare
Se amesteca ouale cu cascavalul, apoi se adauga untul, se amesteca bine si, la sfarsit, se adauga faina impreuna cu grisul. Ca masura, in lipsa unui cantar de bucatarie, 1 lingura cu varf de faina/gris are aproximativ 25g.
Se potriveste de sare, piper si aromam cu un praf de nucsoara.
Se toarna in tava unsa cu unt, eventual tapetata cu hartie de copt. Stratul nu trebuie sa depaseasca 1 cm inaltime.
Se coace 10-12 minute la foc mare.
Dupa ce s-a racit, se taie cubulete sau alte forme, dupa preferinta, si se adauga in supa fierbinte, lasand la fiert alte 4-5 minute.
Pentru supa, procedam astfel:
Ceapa, ardeiul gras, morcovul si radacina de telina se pun la fiert.
Cand sunt gata, se strecoara, iar legumele se mixeaza sau se trec prin storcatorul de fructe.
Supa se pune la foc mic, se adauga sare si piper dupa gust si putin ulei de masline.
Rosiile se mixeaza si ele si se strecoara pentru a inlatura samburii.
Se adauga in supa si se lasa la fiert.Se presara frunze de telina.