Supa de rosii cu galuste

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Supa de rosii cu galuste

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 radacina patrunjel
  • frunze de telina
  • sare, piper
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • 8 linguri gris
  • putin ulei de masline
  • apa minerala
  • sare

Mod de preparare

Rosiile se spala ,se pun intr-un vas cu apa si se oparesc cateva minute(3-4) pentru a putea fi decojite mai usor.Scoatem rosiile cu ajutorul unei palete din apa si lasam sa se raceasca.

Intre timp punem legumele taiate dupa preferinta(morcovii, ceapa , ardeiul gras si radacina de patrunjel) la fiert intr-un vas cu apa.Presaram putina sare iar cand totul este fiert scoatem legumele (eu am lasat de data asta morcovii in supa ,alta data pasez toate legumele, depinde de chef.........)

Rosiile oparite se decojesc si apoi se mixeaza.Sucul obtinut se adauga in supa de legume si se da la foc mic.

Incepem "confectionarea" galustilor:batem bine albusurile cu putina sare peste care adaugam galbenusurile frecate cu un pic de ulei.Turnam grisul in ploaie, amestecand continuu pana cand obtinem un amestec care se desprinde usor de pe peretii vasului.Adaugam si o lingura de apa minerala ca sa fie mai pufoase si amestecam bine.Dam focul mic la supa, punem in vasul cu supa circa 1/2 pahar cu apa rece si incepem cu ajutorul unei linguri pe care o udam tot timpul cu apa rece sa punem galustile.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 20 min.dupa care tragem dupa foc ,punem capacul si lasam galustile sa se mai umfle.

Asezonam cu frunze de telina si este un deliciu.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise