Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Ingrediente

  • 1/2 ceasca de linte rosie
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 ardei mic rosu
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pastarnac
  • ulei de masline
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • sare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • cateva fire e patrunjel verde
  • 3 oua de prepelita
  • 3 rosioare cherry
  • piper
  • 250 ml apa

Mod de preparare

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Intre timp curatam zarzavatul si il spalam. Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel le dam prin razatoare, ceapa curatata se taie marunt, ardeiul fasii subtiri si pastram 3 bucati taiat rondele pentru decor.

Se incinge un pic de ulei si se prajeste rondeaua de ardei pe care o dam deoparte pentru decor, apoi calim ceapa taiata marunt si radacinoasele date prin razatoare, ardeiul taiat fasii si rosioarele taiate in jumatati si lintea umflata un pic si scursa de apa. Cand incepe sa se inmoaie zarzavatul, adaugam apa peste el, adaugam sarea, legumele deshidratate si lingurita de boia. Potrivim de sare si piper. Lasam sa fiarba domol cam 10 minute, dupa care spargem ouale de prepelita si le lasam sa clocoteasca supa pana ce se albesc albusurile oualelor. Oprim focul si presaram verdeata tocata fin. Fiecare portie se serveste cu cate un ou de prepelita asezat in rondeaua de ardei prajit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise