Supa de vitel cu galuste

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Supa de vitel cu galuste

Ingrediente

  • 500 g piept de vitel feliat
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 30 g telina
  • 1 ceapa
  • 1 cub/lingurita concentrat de vita
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 6-7 linguri gris
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • sare, piper

Mod de preparare

Puneti la fiert carnea bine spalata in 4 litri de apa rece cu putina sare, la foc mic. Intre timp curatati si spalati legumele si verdeata. Puneti toate legumele intregi in oala cu supa si lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 30-40 minute.

Pana fierbe supa, preparati compozitia pentru galuste: intr-un castronel, peste oul crud, adaugati bicarbonatul stins cu cateva picaturi de otet, sare si piper, uleiul si amestecati cu o furculita grisul pus in ploaie. Lasati compozitia sa se odihneasca pana e gata supa.

Cand carnea este moale, adaugati zaharul, concentratul, dregeti gustul de sare, adaugati 100 ml apa rece si trageti oale pe marginea flacarii, la foc mic. Acum puteti usor galustele cu o lingurita. Intai se vor lasa la fund si cand sunt gata plutesc deasupra. Aveti grija sa nu clocoteasca si mai lasati-le sa stea in supa fierbinte, cu capac, pentru ca se mai umfla chiar si dupa ce ati stins focul. Adaugati verdeata tocata si supa este gata.

Inainte de a o servi la masa, infierbantati bine supa, apoi puneti in supiera carne, galuste, supa si verdeata proaspata.

Supa de vitel imi place foarte mult, carnea este frageda si o prepar intotdeauna cu placere pentru ca este foarte usor de gatit.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise