Ingrediente
500 g piept de vitel feliat, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 30 g telina, 1 ceapa, 1 cub/lingurita concentrat de vita, 1 lingurita zahar, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei, 1 ou, 6-7 linguri gris, 1/2 lingurita bicarbonat, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
13 voturi
Mod de preparare
Pana fierbe supa, preparati compozitia pentru galuste: intr-un castronel, peste oul crud, adaugati bicarbonatul stins cu cateva picaturi de otet, sare si piper, uleiul si amestecati cu o furculita grisul pus in ploaie. Lasati compozitia sa se odihneasca pana e gata supa.
Cand carnea este moale, adaugati zaharul, concentratul, dregeti gustul de sare, adaugati 100 ml apa rece si trageti oale pe marginea flacarii, la foc mic. Acum puteti usor galustele cu o lingurita. Intai se vor lasa la fund si cand sunt gata plutesc deasupra. Aveti grija sa nu clocoteasca si mai lasati-le sa stea in supa fierbinte, cu capac, pentru ca se mai umfla chiar si dupa ce ati stins focul. Adaugati verdeata tocata si supa este gata.
Inainte de a o servi la masa, infierbantati bine supa, apoi puneti in supiera carne, galuste, supa si verdeata proaspata.
Supa de vitel imi place foarte mult, carnea este frageda si o prepar intotdeauna cu placere pentru ca este foarte usor de gatit.
Pofta buna.
lumi (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010
e buna si supa de vitel! Eu sunt mai economa si daca pun galuste nu mai pun carnea(o folosesc la gulas)