Ingrediente
Pentru o oala de 4l:, - o conopida, - o ceapa medie spre mare, - 2 morcovi medii, - jumatate de telina medie, - un ardei, - o rosie, - 3-4 linguri de orez, - patrunjel, - ulei, - apa, - sare.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
10 voturi
Mod de preparare
- Ceapa se toaca marunt, iar morcovii si telina se dau pe razatoare (mica sau mare, nu conteaza). Pot fi taiate si cubulete.
- Mai intai se pune ceapa la calit in putin ulei, iar dupa ce s-a inmuiat se adauga si telina si morcovii. Se calesc timp de 1-2 minute, dupa care se adauga apa (dar nu umplem oala de tot, pentru ca mai avem ingrediente de adaugat).
- Cat timp fierbe apa, se spala si se curata conopida si se desface buchetele, nici prea mari, nici prea mici.
- Cand incepe sa fiarba supa, se adauga si buchetelele de conopida.
- Se mai poate completa cu apa, in cazul in care cantitatea de supa nu este cea dorita.
- Ardeiul se curata de seminte si se toaca cubulete, se decojeste rosia si se toaca marunt, dupa care se adauga ambele la supa.
- Se lasa pe foc pana cand se fierbe conopida (aproximativ 45min).
- In ultimele 5-10 minute de fiert se adauga si 3-4 linguri de orez, patrunjelul tocat si sare dupa gust.
- Se poate servi cu smantana si cu ardei iute.
Antonela Sîrb Ivanov , 31 mai 2015
Foarte buna! Am incercat si eu reteta, nu am avut ardei, dar am compensat cumva cu o portie mare de marar si patrunjel verde .... a iesit numa buna!
Matei Florin , 15 ianuarie 2014
Bună zeamă...
Mircea Rosca , 09 ianuarie 2014
Excelenta reteta.O experimentez.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2012
Tare buna!