Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Ingrediente

  • pentru supa:
  • 500 ml bulion de rosii facut in casa
  • 100 g boabe porumb
  • 1-2 l supa de legume
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 chili uscati
  • 2 catei usturoi
  • 6-6 fire oregano proaspat
  • sare
  • patrunjel tocat
  • pentru galuste:
  • 300 ml lapte
  • 100 g malai
  • 20 g unt
  • 20 g cascaval ras
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs.

Laptele il punem la fiert cu putina sare, iar cand da in clocot, reducem focul si adaugam malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un tel, cam 10 minute pina se ingroasa malaiul in lapte. Stingem focul si adaugam untul, amestecand pina se omogenizeaza. Lasam malaiul sa se raceasca, amestecand in mamaliga din cand in cand. Cand este aproape rece, adaugam oul, parmezanul si piper proaspat macinat.

Umezim mainile si cu lingurita rupem galustele pe care le facem rotunde in palma si le asezam pe o tava.

In oala de supa, punem boabele de porumb bine scurse, ceapa verde, chilli si firele de oaregano proaspete. Adaugam supa si lasam sa fiarba 20 de minute, apoi adaugam bulionul si dam in clocot. Punem si usturoiul verde taiat marunt.

Adaugam galustele in supa si le lasam sa fiarba pina cand se ridica deasupra supei, ceea ce inseamna ca supa este gata.

Stingem focul sub supa si adaugam deasupra patrunjel verde proaspat tocat.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise