Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs.
Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs.
Laptele il punem la fiert cu putina sare, iar cand da in clocot, reducem focul si adaugam malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un tel, cam 10 minute pina se ingroasa malaiul in lapte. Stingem focul si adaugam untul, amestecand pina se omogenizeaza. Lasam malaiul sa se raceasca, amestecand in mamaliga din cand in cand. Cand este aproape rece, adaugam oul, parmezanul si piper proaspat macinat.
Umezim mainile si cu lingurita rupem galustele pe care le facem rotunde in palma si le asezam pe o tava.
In oala de supa, punem boabele de porumb bine scurse, ceapa verde, chilli si firele de oaregano proaspete. Adaugam supa si lasam sa fiarba 20 de minute, apoi adaugam bulionul si dam in clocot. Punem si usturoiul verde taiat marunt.
Adaugam galustele in supa si le lasam sa fiarba pina cand se ridica deasupra supei, ceea ce inseamna ca supa este gata.
Stingem focul sub supa si adaugam deasupra patrunjel verde proaspat tocat.
Pofta mare sa aveti !
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii