Suzette

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Suzette

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua
  • - 150 g zahar
  • - 70 g faina
  • -80 g nuca macinata
  • - 1 praf de copt
  • Crema:
  • - 4 oua
  • - 150 g zahar
  • - 200 g unt
  • Pentru ornat:
  • - 100 g zahar
  • - 100 g nuca

Mod de preparare

Blatul: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in aluat, amestecand usor, pana se incorporeaza.

La final adaugam nuca macinata si amestecam usor. Turnam aluatul in tava tapata cu hartie de copt si coacem la foc potrvit, pana se aureste usor deasupra. Scoatem din tava si lasam sa se raceasca.

Crema: Batem ouale cu zaharul pe baie de abur pana devine spuma. Amestecam la foc mic tot pe baie de abur pana se ingroasa.

Dam de pe foc si lasam la racit. Topim untul, dar sa mai ramana bucati netopite. Mixam bine pana se omogenizeaza si devine spumos. Adaugam apoi treptat crema de oua si mixam.

Intindem crema pe blatul racit.

Pentru ornat: Caramelizam zaharul, iar cand a devenit auriu adaugam nuca netaiata si amestecam bine.

Rasturnam pe hartie de copt usor unsa si lasam la racit. Punem apoi nuca intr-o punga si o zdrobim cu ciocanu de snitele. Presam nuca caramelizata peste prajitura si dam la rece. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise