Tagliatelle cu broccoli si branza la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tagliatelle cu broccoli si branza la cuptor

Ingrediente

  • 1 punga broccoli de 450 g (decongelat in prealabil)
  • 1 punga paste tagliatelle de 200 g
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 200 g branza telemea
  • parmezan
  • cimbru
  • marar verde tocat
  • sare
  • piper alb
  • 200 ml lapte dulce
  • 1-2 linguri de faina alba

Mod de preparare

Fierbem la abur broccoli (aproximativ 10 minute).

Fierbem in apa cu sare pastele (aproximativ 5 minute).

Strecuram totul, fiecare separat.

Intr-un bol mixam cele 2 oua cu un praf de sare. Frecam faina cu 2-3 liguri de apa rece, apoi adaugam laptele si omogenizam bine. Turnam acest amestec de faina cu lapte peste oua si mixam in continuare.

Adaugam si o lingurita rasa de zahar pentru echilibrarea gustului.

Pregatim un vas pentru cuptor pe care il ungem peste tot cu o lamela de unt.

Montam totul in vasul pentru cuptor astfel:

- asezam jumatate din cantitatea de paste si o distribuim uniform

- punem cateva cubulete de unt ici-colo

- pesaram branza telemea rasa

- adaugam broccoli, impartit sa ajunga peste tot

- presaram cu cimbru, piper alb, marar verde tocat

- punem cateva cubulete de unt

- punem ultimul strat de paste

- turnam compozitia de oua cu lapte si faina, de la un cap la altul al vasului

- presaram cu parmezan din abundenta.

Se pune vasul la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute, la foc mediu.

Se stinge focul si eventual se mai presara cu parmezan ras, lasandu-l putin la caldura cuptorului sa se topeasca.

Se lasa mancarea sa se aseze cateva minute si apoi se poate servi, simplu sau cu sos de usturoi pus in recipient de sos, separat (dupa preferinta).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise