Tagliatelle cu leurda și sfecla rosie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tagliatelle cu leurda și sfecla rosie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru pastele sfeclă roșie:
  • 750 g făină ( eu am folosit făină de la moară )
  • 250 ml suc proaspăt de sfeclă ( este bine să mai aveți la îndemână 50 ml de suc pentru orice eventualitate )
  • 1 ou
  • Ingredientele pentru pastele cu leurdă:
  • 750 g făină
  • 250 g leurdă
  • 1 ou

Mod de preparare

Probabil știți deja că ador aluaturile dospite dar și cele fragede. Când mă apuc de făcut produse de patiserie sunt precum un copil care se joacă cu o bucată de plastelină. Așa sunt eu. Îmi place să simt cum se formează aluatul, să-l frământ, să-i simt consistența, să-l modelez, să-l văd cu crește și cum se coace în cuptor. Ce-i drept, mama mă lăsa mereu să mă joc cu aluatul atunci când pregătea vreo bunătate la cuptor sau când făcea gogoși.

Totuși, evitam să fac paste făinoase deși ador pastele făcute în casă. Îmi era destul de greu să le pregătesc după metodele rudimentare, mai ales că aluatul pentru cele pregătite 100% de mână trebuie să fie mai tare, fără elasticitate, pentru a obține paste de calitate.

Ei bine, super concursul ”Ca dragostea-n bucate” desfășurat pe site-ul prietenilor de la Gustos.ro în luna îndrăgostiților, ne-a adus în urma jurizării, mașina de paste proaspete Atlas de la MARCATO. Spun ”ne-a adus”, deoarece Dăniloiul meu are meritele asigurate. Rețeta mea de trufe de ciocolată și declarația lui de dragoste, ne-au adus minunatul premiu.

Drept mulțumire, am vrut să pregătesc niște paste mai speciale, așa că m-am apucat de treabă. :)

Sper ca atât vouă, cât și gustoșilor, să vă placă aceste colorate tagliatelle. :)

Înainte de a vă explica pașii, țin să subliniez faptul că ingredientele de mai sus sunt pentru un aluat din care vom face paste cu ajutorul mașinii, adică un aluat elastic, asemănător celui pentru pâine sau cozonac. Dacă urmează să tăiați aluatul cu tăietorul ( pintenele ) pentru paste sau cu un cuțit, este nevoie doar să adăugați făină în plus pentru a ajunge la consistența necesară. Așa cum am mai spus, în cazul acesta aluatul trebuie să fie destul de tare, să pară puțin uscat.

Acum să trecem mai departe. :)

Pentru a obține pastele vișinii, am cernut făina într-un castron încăpător, am adăugat oul și 250 ml din suc proaspăt de sfeclă. Am frământat până când am obținut un aluat compact și ușor elastic. Până aici, nimic complicat.

Pentru pastele verzi, însă, este necesar să opărim leurda în apă cu sare ( nu mult, în jur de 30 de secunde în apa clocotită ) și să o tocăm. Eu am făcut-o pastă cu ajutorul mixerului vertical. În continuare, am procedat la fel ca și în cazul pastelor roșii.

De aici, e joacă de copii. :)

Am împărțit fiecare aluat în 4-5 bucăți. Cu mâna i-am dat o formă cât de cât dreptunghiulară, l-am pudrat cu puțină făină și am început să fac tagliatelle colorate.

Desigur, de-acum înainte voi cumpăra mai puține paste făinoase, deoarece cu siguranță voi achiziționa accesoriile MARCATO pentru alte tipuri de paste. Am o jucărie nouă, deci am de gând s-o exploatez la maximum. :)

Dacă v-au plăcut tagliatelele mele, să știți că le puteți savura alături de minunatele fructe de mare, un sos de dovlecel sau de ce nu, poate vă plac preparatele picante, așa că puteți pregăti delicioasele paste aglio e olio e peperoncino.

Spor la treabă! :)

Mai multe rețete găsiți pe pagina mea de Facebook Culinary Rainbows.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise