Taietei de casa

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Taietei de casa

Ingrediente

  • un ou,
  • putina sare,
  • faina cat cuprinde,
  • optional oregano uscat sau putin piper

Mod de preparare

Se bate oul, se adauga praful de sare si faina, amestecam bine pana cand aluatul devine ferm si nu se mai lipeste de mana; se presara faina pe tocator, apoi se intinde coca cu sucitorul / facaletul in strat cat mai subtire; dupa netezirea aluatului se taie fasii late de doua, trei degete, se pun una peste salata (pudram cu faina fasiile pentru a nu se lipi la taiere) si taiem cat se poate de subtire taietei lungi de 4-5 cm / mai lungi, dupa preferinta.

Ponturi: Daca doriti o cantitate mai mica de taietei se vor prepara doar cu galbenusul (suficienti pentru o oala de 3-4 l), iar albusul se poate pastra in congelator sau se bate bine si se adauga la ciorba.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi