Se bate oul, se adauga praful de sare si faina, amestecam bine pana cand aluatul devine ferm si nu se mai lipeste de mana; se presara faina pe tocator, apoi se intinde coca cu sucitorul / facaletul in strat cat mai subtire; dupa netezirea aluatului se taie fasii late de doua, trei degete, se pun una peste salata (pudram cu faina fasiile pentru a nu se lipi la taiere) si taiem cat se poate de subtire taietei lungi de 4-5 cm / mai lungi, dupa preferinta.
Ponturi: Daca doriti o cantitate mai mica de taietei se vor prepara doar cu galbenusul (suficienti pentru o oala de 3-4 l), iar albusul se poate pastra in congelator sau se bate bine si se adauga la ciorba.
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeuraIncingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Comentarii
Adaugă comentariu