autor:

oana ceancu

» » , Aluaturi si Foietaje, Borsuri si Ciorbe

Taietei de casa

Autor: oana ceancu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana ceancu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2014

Ingrediente
un ou,, putina sare,, faina cat cuprinde,, optional oregano uscat sau putin piper

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

14 voturi

Mod de preparare

Se bate oul, se adauga praful de sare si faina, amestecam bine pana cand aluatul devine ferm si nu se mai lipeste de mana; se presara faina pe tocator, apoi se intinde coca cu sucitorul / facaletul in strat cat mai subtire; dupa netezirea aluatului se taie fasii late de doua, trei degete, se pun una peste salata (pudram cu faina fasiile pentru a nu se lipi la taiere) si taiem cat se poate de subtire taietei lungi de 4-5 cm / mai lungi, dupa preferinta.



Ponturi: Daca doriti o cantitate mai mica de taietei se vor prepara doar cu galbenusul (suficienti pentru o oala de 3-4 l), iar albusul se poate pastra in congelator sau se bate bine si se adauga la ciorba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaina cu taietei de casa

Ciorba de gaina cu taietei de casa

Se portioneaza gaina, se spala si se pune la fiert cu putina sare. Se spumeaza, se lasa sa dea in

6 voturi    9 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Taietei de casa

Taietei de casa

Se bate oul cu un praf de sare si apoi se adauga usor faina. Se framanta bine aluatul , se intinde

2 voturi    3 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen Dumitrel , 27 aprilie 2015

    eu adaug jumatate gaoace de ou cu apa, ii framant dupa care ii las la usca

  • Fara foto

    Oana Ceancu , 26 octombrie 2014

    Nicu Ene iti multumesc pentru comentariu... nu am cum sa corectez

  • Fara foto

    Nicu Ene , 26 octombrie 2014

    Lingura e de lemn sau inox?

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 16 iunie 2014

      da imi plac sanatos fara e-uri

    • Fara foto

      Jasmine Maria , 20 mai 2014

      ..bunica ii lasa la soarele diminetii, cand trebuia sa-i puna in ciorba erau taman buni

    • Fara foto

      Jasmine Maria , 20 mai 2014

      in timp ce tai taieteii dau drumul la cuptor sa se ininga, dupa ce termin de taiat sting focul, ii pun intr-o tava si ii las putin la caldura

    • Fara foto

      oana ceancu , 19 mai 2014

      reteta expusa este asa cum am vazut la mama si la bunica ...daca pui ceva apa inn compozitie probabil iese o cantitate mai mare,iar la o oala de 3-4l, taieteii facuti dintr-un singur ou sunt suficienti

    • Fara foto

      Olguta Gheorghe , 16 mai 2014

      eu pun si un putin ulei in compozitie

    • Fara foto

      Madalina David , 15 mai 2014

      eu pun si o lingura cu apa

    • Fara foto

      MADALINA , 15 mai 2014

      Eu pun si o lingura cu apa

    • Fara foto

      Mihaela Coman , 14 mai 2014

      se intind subtire se lasa putin la uscat si dupa aceia se ruleaza si se taie fin ca pe varza

    • Fara foto

      Podila Vasilica , 14 mai 2014

      daca se intind foarte bine si se lasa sa se usuce putin,se pot taia si fara sa presaram faina peste aluat

    • gicuta

      gicuta (Chef de cuisine) , 14 mai 2014

      La fel ii fac si eu, numai ca mai adaug un strop de ulei.

    • Fara foto

      Jasmine Maria , 14 mai 2014

      ma bucur ca ti-a fost de folos reteta

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 14 mai 2014

      multumesc de reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

14 voturi

Ingrediente

  • un ou,
  • putina sare,
  • faina cat cuprinde,
  • optional oregano uscat sau putin piper

Raporteaza reteta

Retete
de oana ceancu
Cartofi la cuptor cu legume

Cartofi la cuptor cu legume

Se curata cartofii, se spala bine, se taie bucati mari si se pun intr-o oala cu apa, pe foc; acestia

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sos de usturoi pentru cotlete de porc

Sos de usturoi pentru cotlete de porc

Usturoiul se zdobeste sau se toaca marunt cat sa dea aroma, (daca il pisati va incepe sa usture si

2 voturi    2 comentarii
15 min
Sosuri
Dovlecei umpluti cu branza

Dovlecei umpluti cu branza

Se spala dovlecelul, se taie pe lung si se inlatura mijocul (zona cu seminte); se pune o felie suptire

4 voturi    0 comentarii
20 min
Retete vegetariene

oana ceancu

reteta expusa este asa cum am vazut la mama si la bunica ...daca pui ceva apa inn compozitie probabil iese o cantitate mai mare,iar la o oala de 3-4l, taieteii facuti dintr-un singur ou sunt suficienti

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu coasta de porc