Ingrediente
200-250 g taitei de casa lati, 750 ml lapte, 1 plic zahar vanilat, unt cat o nuca, 3 linguri zahar, optional 2 lingurite faina sau budinca de vanilie, putina dulceata pentru decor
Dificultate: Redusa | Timp: 10 min
10 voturi
Mod de preparare
Mie imi place sa adaug cand au fiert taiteii 2 lingurite de faina sau budinca de vanilie desfacute in putin lapte si sa mai las 2-3 minute pe foc pentru ca sa capete o consistenta putin cremoasa. Lasati sa mai stea inainte de a-i servi 10-15 minute pentru ca taiteii se vor mai umfla. Puneti in castronele si decorati cu putina dulceata in mijloc.
Puteti folosi visine din dulceata, capsuni, peltea de gutui sau orice dulceata va place. Cui ii place poate sa adauge la urma un praf de scortisoara. Pofta buna.
Taiteii cu lapte sunt foarte buni la micul dejun sau la cina sau pur si simplu cand doriti ceva dulce si usor de preparat.