Intr-un castron,ouale se bat(electric sau manual),pina cind fac spuma;daca se bat manual,e bine sa se foloseasca furculita.Pe urma e pune faina si dupa ce se mesteca bine(cu furculita),se pune pe suprafata de lucru si se framinta cu mina.Se framinta,indoind mereu luatul sub podul palmei ,veo 5 minute,pina cind aluatul nu se mai lipeste de mina si de suprafata de lucru.
Aluatul va fi putin virtos,dar nu tare(sa se poata intinde usor).
Aluatul se lasa,acoperit cca 10 minute,apoi se imparte in boturi(de obicei facem atitea boturi,cite oua am folosit;dar se pot face si mai multe boturi,in caz ca intindem cu aparatul).
In caz ca facem manual,intindem prima foaie,subtire(aproape transparent);se pune la zbicit cca 10 minute pe un cearceaf;inainte de a fi f.uscata(foaia),se taie in sferturi,care se pun unele peste altele,apoi se ruleaza(fara sa se preseze)si,cu un cutit f. ascutit se taie in taitei subtiri sau mai lati(depinde cum va place si la ce-i folositi).
In cazul in care se foloseste aparatul,toata treaba asta o face el.De aceea imi place aparatul.
Taiteii taiati(cu mina sau cu aparatul se lasa,rasfirati,sa se usuce;se pun la uscat(taiteii) pe masura ce se taie.
Dupa ce sint uscati(vreo 8-10 ore),se pastreaza intr-o cutie de carton,la loc uscat.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii