Tajine cu legume si citrice

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tajine cu legume si citrice

Ingrediente

  • 10 pulpe superioase de pui.
  • 4 linguri de ulei de masline.
  • 3 cartofi.
  • 1 ceapa rosie.
  • 1/2 telina.
  • 1 pastarnac.
  • 1 capatana de usturoi.
  • 1 cutie rosii in suc propriu.
  • 300 gr morcovi mici congelati.
  • sare, piper roz proaspat macinat,busuioc, cimbru, dafin tarhon.
  • 1/2 lingurita praf de curry.
  • 1/2 lingurita ghimbir ras.
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce.
  • 2 linguri de suc de lamaie.
  • 6 curmale si optional stafide.

Mod de preparare

Puiul trebuie tinut doua ore la marinat in urmatorul amestec:1 lingura de ulei de masline, sare, piper roz proaspat macinat, verdeturi uscate (busuioc, cimbru, dafin,tarhon), curry si ghimbir (optional).Eu am gatit in doua vase de lut.Intr-una am pus legumele si citricele(ananas si curmale) si in alt vas roman separat cele 10 bucati de pulpe superioare.Specific ca de aceea am pus si 1 cutie de rosii in suc propriu.

Dupa ce carnea de pui s-a marinat, ungeti cu o lingura de ulei de masline baza vasului de lut si adaugati in straturi felii de telina,pastarnac, cartofi, morcovi, ceapa rosie, usturoi(am pus grauntele intreg de usturoi), 6 curmale, 1 cutie de bucati de ananas,peste care mai presarati din cand in cand boia de ardei dulce. Peste vasul cu pulpele superioare de pui am pus si cele 2 linguri de suc de lamaie.Se vor baga la cuptorul deja incins si se lasa la foc mediu spre mare pentru 30 de minute si inca 45 de minute la foc mic. Am gatit separat legumele si separat carnea,dupa care le-am combinat la servire.Pot sa va spun ca aceasta savoare marocana,a iesit un deliciu.Intr-una din farfurii sa nu va mirati,dar unul din baietii mei a dorit si paste,asa ca i-am fiert paste si am servit alaturi de legume si paste.A fost super incantat de combinatie si ne-a spus ca aceste tajine pot fi facute si cu paste.Baiatul meu care ar manca paste si pe sendvich.Incercati acest fel de mancare marocana, nu o sa va para rau este foarte buna.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise