1) Am folosit aluat de tarte din comert, deci l-am lãsat la descongelat, între timp am preparat crema.
2)*Crema patiser de casã:
Am pus la fiert 300 ml de lapte.
Separat se amestecã 60 gr de zahãr cu 30 gr de fãinã, 1 ou intreg , 3 gãlbenuse, un praf de sare si altul de zahãr vanelat.
Se pune peste lapte si se amestecã încontinu pânã se îngroasã.
Adaugã sucul de lãmâie si smântâna si amestecã bine.
3) Într-o formã pentru tarte se pune tarta, a mea era deja întinsã cu hârtie vegetalã inclusã.
Peste se toarnã crema si se dã la cuptorul preîncãlzit la 200ºC ( ventilat) pt. cca.30 min la partea cea mai joasã a cuptorului.
4) Când este aproape gata, pregãtim bezeaua:
Bate bine albusele cu zahãrul putin câte putin.
Ia cu lingura sau cu spritul si dispune frumos albusele peste tartã.
Presarã cu zahãr pudrã si mai dã la cuptor,circa 1 minut la partea de sus a cuptorului pânã se rumeneste frumos.
Se poate decora cu felii de lãmãie si cãpsuni.
Când pregãtesc un desert care cere gãlbenusuri profit sã congelez albusurile, asa am pregãtit si tarta de azi :) câteodatã pregãtesc omletã numai din albusuri sau spume dulci...
Sper sã vã placã, poftã bunã!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii