Tartã bezea cu cremã de lamâie - Tarte de limão merengada

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tartã bezea cu cremã de lamâie - Tarte de limão merengada

Ingrediente

  • Aluat:
  • aluat pt. tarte din comert sau de casã
  • Crema:
  • 500 gr. cremã de patiser de casã sau budincã de vanilie din comert
  • sucul de la o lamâie mare
  • 3 linguri smântânã pt. friscã
  • Bezea:
  • 4 albuse si 100 gr. zahãr, optional suc de lãmâie.

Mod de preparare

1) Am folosit aluat de tarte din comert, deci l-am lãsat la descongelat, între timp am preparat crema.

2)*Crema patiser de casã:

Am pus la fiert 300 ml de lapte.

Separat se amestecã 60 gr de zahãr cu 30 gr de fãinã, 1 ou intreg , 3 gãlbenuse, un praf de sare si altul de zahãr vanelat.

Se pune peste lapte si se amestecã încontinu pânã se îngroasã.

Adaugã sucul de lãmâie si smântâna si amestecã bine.

3) Într-o formã pentru tarte se pune tarta, a mea era deja întinsã cu hârtie vegetalã inclusã.

Peste se toarnã crema si se dã la cuptorul preîncãlzit la 200ºC ( ventilat) pt. cca.30 min la partea cea mai joasã a cuptorului.

4) Când este aproape gata, pregãtim bezeaua:

Bate bine albusele cu zahãrul putin câte putin.

Ia cu lingura sau cu spritul si dispune frumos albusele peste tartã.

Presarã cu zahãr pudrã si mai dã la cuptor,circa 1 minut la partea de sus a cuptorului pânã se rumeneste frumos.

Se poate decora cu felii de lãmãie si cãpsuni.

Când pregãtesc un desert care cere gãlbenusuri profit sã congelez albusurile, asa am pregãtit si tarta de azi :) câteodatã pregãtesc omletã numai din albusuri sau spume dulci...

Sper sã vã placã, poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise