Tartă cu gutui

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Tartă cu gutui

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 150 g faina
  • - 60 g zahar
  • - 75 g unt moale
  • - un praf de sare
  • - 2 linguri de apa rece
  • - coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • - 500 g gutui
  • - 30 g zahar
  • - 2 oua intregi
  • - 150 g smantana
  • - zeama de la 1/2 lamaie
  • - zeama de la o portocala
  • - 100 ml suc de portocale rosii
  • Pentru topping:
  • - miere
  • - scortisoara

Mod de preparare

Se incepe cu spalatul si decojitul gutuilor, apoi se curata de cotoare si se taie in cubulete. Se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa deoparte.

Portocala se stoarce, sucul acesteia amestecandu-se cu sucul de lamaie si cel de portocale rosii; se pun intr-o craticioara la fiert impreuna cu zaharul; cand zaharul s-a topit si lichidul a dat in fiert se pun gutuile unde se lasa pana se inmoaie putin ( eu am lasat numai 2 minute, depinde de soiul de gutui pe care-l aveti ). Se scot gutuile din zeama si se pun la racit.

Intre timp preparam aluatul, amestecand faina cu untul, zaharul si coaja de lamaie rasa, sarea si apa.

Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se intinde intr-o forma de tarta, ridicandu-l si pe margini.

Tava se da la frigider .

Cand fructele si zeama s-au racit se scoate tava din frigider si se repartizeaza gutuile pe toata suprafata acesteia.

Ouale se bat bine cu smantana, se adauga zeama si se desarta peste gutuile din tava. Se da tava la cuptorul incins si se coace aproximativ 30 - 40 minute la foc mic. Depinde de cuptorul fiecareia, important este ca amestecul sa se inchege bine.

Mierea se amesteca cu scortisoara si cu o pensula se unge tarta.

Se mai lasa in cuptorul stins 10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise