Tartã de cãpsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tartã de cãpsuni

Ingrediente

  • Bazã:
  • 300 gr. biscuiti simpli mãcinati
  • 150 gr. unt topit
  • Crema:
  • 10 gr. gelatinã simplã ( 1 plic)
  • 1 plic gelatinã de cãpsuni
  • 1 iaurt simplu
  • 1 cutie de lapte condensat ( 395 gr.)
  • 400 gr. cãpsuni
  • 2 linguri zahãr
  • 200 ml. smântânã pt. friscã
  • Decor:
  • 100 gr. ciocolatã culinarã
  • 200 gr. cãpsuni

Mod de preparare

Acest desert se poate pune în cupe sau formã cu pereti detasabili, silicon sau formã pt. cuptor.

Ia putin timp la pregãtire, dar trebuie sã asteptãm câteva ore pânã se întãreste :)

1) Pentru bazã:

Amestecã bine biscuiti cu untul, pânã se leagã bine.

Pune preparatul în formã si întinde bine amestecul si pe pereti formei. Dã la rece.

2) Pentru cremã:

Spalã bine cãpsunile si punele într-o crãticioarã pe foc împreunã cu zahãrul, amestecând, pânã începe sã fiarbã.

Ia de pe foc si redu la piure cu ajutorul blenderului.

3) Preparã gelatina de cãpsuni si cea simplã conform instructiunilor de pe plic. Adaugã iaurtul, laptele condensat,cãpsunile si frisca.

Amestecã bine si toarnã în formã (e) peste biscuiti.

4) Dã la rece.

Înainte de servire se decoreazã cu cãpsuni si ciocolata rasã.

Eu am pus si în cupe.

O puteti pãstra la frigider 3 zile sau congela 8 zile.

O portie = 433 kcal

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise