1) Descongeleazã aluatul si aseazã-l într-o formã cu pereti detasabili.
Înteapã aluatul cu o furculitã.
2) Amestecã cacao cu laptele condensat bine, la urmã pune ouãle întregi si smântâna.
Amestecã bine cu telul.
3) Toarnã preparatul în formã si dã la copt, la cuptorul preîncãlzit la 200ºC, circa de 40 min. la partea cea mai jos a cuptorului.
Între timp preparã creme Pasteleiro asa:
Pune la fiert 250 ml lapte, separat amestecã 50 gr de zahãr cu 35 gr fãinã, 1 ou întreg, 2 gãlbenuse, un praf de sare si altul de vanilie cu putin lapte.
Când laptele începe sã fiarbã pune crema, amestecând încontinu la foc mic pânã se îngroasã.
4)Pentru sos:
Pune la fiert laptele cu pãstaia de vanilie, ia de pe foc si se scoate pãstaia.
Dupã ce sa rãcit se amestecã cu creme Pasteleiro.
Se toarnã sosul peste tarta rece si se decoreazã.
Pãstaia, dupã ce am folosit-o la cremã si la ornat am curãtat-o si am pus-o într-un borcan cu zahãr, am sã o tin cam 2 luni fãrã sa umblu la borcan, asa am zahãr vanelat de casã.
Dacã nu aveti pãstaie de vanilie în casã o puteti înlocui cu un baton de scortisoarã.
Cele 2 albuse ce mi-au rãmas le-am pus la congelat, când am nevoie de ele doar le las la temperatura ambientã.
Poftã bunã!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii