Ingrediente
Pt.aluat:, 150 zahãr, 150 unt, 1 ou, 300 gr. fãinã, Pt. cremã:, 350 Creme de pasteleiro, Cirese, zahãr pudrã, Ornat:, friscã, topping fructe de pãdure, mentã, inghetatã...
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
9 voturi
Mod de preparare
1)Preparã un aluat, amestecând bine untul cu zahãrul.
Adaugã oul si fãina.
Tapeteazã o formã pt. tarte cu fãinã, si cu degetele intinde bine aluatul.
2)Pregãteste crema:
Fierbe 250 ml de lapte.
Separat amestecã 50 gr. zahãr cu 35 gr. de fãinã, 1 ou intreg, 2 gãlbenuse, un vârf cutit sare si altul de vanilie pudrã.
Amestecã bine si toarnã incet peste lapte, la foc mic amestecând incontinuu pânã fierbe si se ingroasã.
Se lasã la rãcit si se pune peste tartã.
3)Deasupra se pun ciresele (spãlate si fãrã sâmburi).
4)Dã la copt.
5)Se serveste pudratã cu zahãr.
In loc de a face o tartã mare se pot face mini tarte.
Se poate folosi oricare alt fruct(e).
Poftã bunã!
mira (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010
Buna si venita la timp, in plin sezon al cireselor. Timpul de preparare este totusi 40 de minute, nu de ore :)
valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010
Un deliciu ...
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010
Foarte buna,si mie imi place sa fac crema din lapte si nu din plicuri.
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010
Foarte gustoasa si aratoasa!
constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010
Rapid si bun !
joly-gina (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010
delicioasa
mia (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010
Cred ca-i delicioasa tarta ta,arata bine!!!!!!