Tarta

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina alba,
  • 400 g unt,
  • 1 lingurita de sare mare;
  • Pentru straturile din interior:
  • 200 g branza,
  • 3 oua,
  • 100 g masline negre,
  • 1 legatura patrunjel si una de marar,
  • 3 graunti de usturoi,
  • ulei de masline,
  • 1 lingura,
  • sare,
  • 2 ardei capia rosii si 2 rosii de gradina ''inima de bou''
  • Pentru ultimul strat ne mai trebuie 100 g cascaval, un ou si putin parmezan ras.

Mod de preparare

Se face un aluat fraged din untul rece cu faina si cu o lingurita de sare. Se framanta bine si se lasa inca putin la rece pana pregatim celelalte ingrediente. Dam branza pe razatoarea mare si o amestecam cu 3 oua batute. Apoi tocam ardeiul si rosiile cubulete mici si lasam sa se scurga putin de zeama. Separat tocam fin verdeata si zdrobim usturoiul, le amestecam impreuna cu o lingura de ulei de masline si un praf de sare. Maslinele le taiem felii fara samburi.

Se foloseste o tava dreptunghiulara. Se intinde o foaie de aluat pe fundul tavii. Nu necesita ungere intrucat aluatul contine mult unt. Se fac mici suluri din aluat ce se rasucesc si se subtiaza cu palma. Se impletesc doua cate doua pentru a forma marginile tartei. Se pun doua randuri de impletituri pe marinile tavii. Apoi imcepem sa umplem tarta, primul strat este de branza cu ou, al doilea este de verdeata cu usturoi, apoi rosii cu ardei, apoi un pic de cascaval, apoi maslinele negre, iar ardei cu rosii si iar cascaval cu ou. Deasupra de tot din aluatul ramas am facut o floricica pentru centrul tartei si cateva bentite in diagonale. Am copt-o la cuptorul cu gaz la foc mic spre mediu cam 50 de minute. Spre final am presarat si parmezan ras deasupra pe tarta in spatiile dintre bentite. Se serveste usor calduta sau rece. Este un fel in sine, nu are nevoie de garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise