Tarta aperitiv

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta aperitiv

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 75 g unt
  • 100 ml apa calduta
  • sare
  • pentru umplutura:
  • 300 g cascaval afumat
  • 200 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 250 g bacon
  • 2 cepe
  • oregano
  • sare
  • piper
  • boia
  • pentru sos:
  • salata verde
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • zahar
  • mustar
  • sos soia
  • sare
  • piper
  • lapte sau smantana

Mod de preparare

Din faina , sare, unt si apa amestecate bine si framantate putin, facem un aluat pe care il lasam 30 de minute la rece.

Intindem apoi aluatul in forma rotunda si din aluatul ramas putem face diferite modele cu care sa ornam tarta.

Cascavalul il radem pe razatoarea cu gauri mari, ouale le batem bine.

Baconul taiat feliute il prajim si apoi il lasam pe o hartie absorbanta.

Curatam ceapa si o taiem solzisori.

Dupa ce am pus aluatul in tava,il intepam din loc in loc , asezam ceapa taiata, apoi baconul prajit

Ouale batute le amestecam cu smantana , laptele si condimentele.

Peste baconul prajit , punem in tava cascavalul ras apoi rasturnam compozitia de oua, smantana si lapte.

De jur imprejur eu am pus un snur facut din aluatul ramas.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute pina se coace tarta si se face o crusta aramie deasupra.

Se serveste calda , dar merge bine si rece cu sos alaturi.

Sosul se face din ingredientele de mai sus care se pun cantitatile dupa gust ,iar laptele sau smantana pina este destul de subtire sosul. Se amesteca cu salata verde taiata fasii subtiri.

Pofta mare !

Mai multe imagini, la mine pe blog:

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/05/tarta-aperitiv-cristina.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise