Tarta cu branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu branza

Ingrediente

  • 1 plic Mix 9 torturi Dr Oetker
  • 5 oua
  • 100 g margarina( unt)
  • 7 linguri zahar tos
  • 1 lingura faina
  • 2oo ml lapte
  • 300 g branza dulce de vaci
  • 100 g stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat Dr Oetker
  • esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • nuca de cocos sau ciocolata pentru ornat

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului de tarta omogenizam bine intr-un vas praful de mix, 2 linguri zahar, un ou si bucati reci din unt( margarina) Framantam repede cu mana si obtinem un aluat compact pe care il intindem cu degetele in forma de tarta unsa si tapetata cu faina.Avem grija sa formam o bordura inalta de cam 3 cm sa nu curga umplutura din tarta.

Preparam umplatura astfel:

amestecam intr-un vas ce il vom putea pune pe foc 2 linguri de zahar cu un ou si o lingura de faina. Adaugam treptat laptele si dam la foc potrivit invartind continuu pina se ingroasa crema. O dam la rece.

Branza o sfaramam cu o furculita si o amestecam cu stafidele inmuiate in apa cu esenta de vanilie, scurse de sirop.Adaugam 3 galbenusuri ce le-am batut bine cu mixerul cu 3 linguri cu zahar pina s-au facut ca o crema.Dupa ce crema de lapte s-a racit o adaugam si pe aceasta si amestecam sa se omogenizeze toate ingredientele.3 albusuri le batem spuma si le adaugam si pe acestea , invartind cu grija sa le incorporam usor...

Punem unplutura pe suprafata blatului de tarta pe care l-am intepat din loc in loc cu furculita . Cu ajutorul unei linguri, intindem umplutura uniform.

Dam tarta la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina se coace tarta si se formeaza o crusta aramie deasupra, cam 50 minute.

Se scoate tarta din cuptor, se lasa sa se raceasca , apoi se orneaza cu ciocolata rasa si cu nuca de cocos.

Tarta se taie doar dupa ce s-a racit de tot.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise