Ingrediente
1 plic Mix 9 torturi Dr Oetker, 5 oua, 100 g margarina( unt), 7 linguri zahar tos, 1 lingura faina, 2oo ml lapte, 300 g branza dulce de vaci, 100 g stafide, 2 plicuri zahar vanilat Dr Oetker, esenta vanilie, coaja rasa de la o lamaie, nuca de cocos sau ciocolata pentru ornat
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
4 voturi
Mod de preparare
Preparam umplatura astfel:
amestecam intr-un vas ce il vom putea pune pe foc 2 linguri de zahar cu un ou si o lingura de faina. Adaugam treptat laptele si dam la foc potrivit invartind continuu pina se ingroasa crema. O dam la rece.
Branza o sfaramam cu o furculita si o amestecam cu stafidele inmuiate in apa cu esenta de vanilie, scurse de sirop.Adaugam 3 galbenusuri ce le-am batut bine cu mixerul cu 3 linguri cu zahar pina s-au facut ca o crema.Dupa ce crema de lapte s-a racit o adaugam si pe aceasta si amestecam sa se omogenizeze toate ingredientele.3 albusuri le batem spuma si le adaugam si pe acestea , invartind cu grija sa le incorporam usor...
Punem unplutura pe suprafata blatului de tarta pe care l-am intepat din loc in loc cu furculita . Cu ajutorul unei linguri, intindem umplutura uniform.
Dam tarta la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina se coace tarta si se formeaza o crusta aramie deasupra, cam 50 minute.
Se scoate tarta din cuptor, se lasa sa se raceasca , apoi se orneaza cu ciocolata rasa si cu nuca de cocos.
Tarta se taie doar dupa ce s-a racit de tot.
Pofta mare !
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2011
ce buna e ...trebuie incercata! Bravo!:)