Tarta cu branza dulce si stafide

Timp pregatire
59 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu branza dulce si stafide

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 gr faina
  • 100 gr unt moale
  • 2 linguri de zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de lamaie/ portocala
  • Pentru umplutura
  • 500- 700 gr branza dulce
  • 150 -200 gr zahar (in fucntie de cat doriti dvs sa fie de dulce. Mai bine adaugati treptat si mai gustati din cand in cand)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie/ portocala
  • stafide

Mod de preparare

In primul rand se pun stafidele la hidratat in esenta de vanilie cu putina apa (sau ceva ceai de fructe, sau chiar simplu apa cu zahar).

Ingredientele pentru blat se amesteca bine pana cand obtinem un aluat elastic. Se pune intr-o punga si se da la frigider pana cand preparam crema de branza.

Branza dulce se pune intr-un vas pentru mixer, se adauga toate ingredientele odata cu ea, mai putin stafidele (acestea se vor adauga la final, prin incorporare cu lingura pentru a nu se zdorbi). Se mixeaza totul pana cand se obtine un fel de pasta de branza. In acest moment adaugam stafidele asa cum am spus anterior, amestacand cu lingura.

Preincalziti cuptorul pentru 5-10 minute.

Intre timp scoateti aluatul de la frigider, se modeleaza cu mana pe tava, se aseaza deasupra si crema de branza si se da la cuptorul incalzit la 180-200 de grade pentru circa 50 de minute. Pentru a verifica daca este inchegata bine crema de branza, introduceti o scobitoare. Daca crema nu se lipeste de ea, inseamna ca este gata.

La sfarsit eu am pudrat-o cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Sa aveti pofta!

TIP-suri: in loc de crema de branza puteti prepara aceasta tarta cu orice fel de fruct doriti, in felul urmator: intr-un vas de mixer bateti un ou cu 5 linguri de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat. Peste adaugati 2 linguri de faina, coaja rasa de lamaie si 250 de ml de lapte. Peste aluat asezati fructele iar deasupra aceasta compozitie. Nu va speriati ca este moale, ea se va face ca o crema la cuptor. Eu am probat-o cu mere si cu piersici. A fost excelenta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise