autor:

nils holgersson

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive, Retete vegetariene

Tarta cu branza (Västerbottenostpaj)

Autor: nils holgersson (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 25 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nils holgersson (Chef de cuisine)   
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 25 august 2011

Ingrediente
Pentru blat:, 3 dl faina de grau, 125 g unt, 1 lingura apa, 1/2 lingurite sare, , Pentru umplutura:, 3 oua, 1/2 lingurite sare, 2 dl smantana groasa, 150 g branza tip cheddar rasa sau parmezan (sau västerbotten), piper alb dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Blatul:

1. mai intai lasati cuptorul sa se incalzeasca la 225 grade, iar untul sa ajunga la temperatura camerei
2. bateti faina cu untul, sarea, adaugati apa pana capata o consistenta omogena de aluat
3. puneti aluatul intr-o tava rotunda de cca 24 cm diametru, acoperind coplet fundul tavei si ridicand usor aluatul pe peretii tavei
4. lasati tava cu aluat in frigider pentru cel putin 30 minute sau in congelator pentru 5 minute
5. scoateti tava din frigider si faceti gauri cu o furculita in aluat; bagati tava in cuptorul preincalzit pentru 10 minute

Umplutura (o faceti cat timp coace aluatul in cuptor):
6. bateti ouale cu sarea si piperul
7. adaugati branza rasa si smantana
8. amestecati pana cand pasta incepe sa se omogenizeze, fara a insista
9. puneti pasta in tava peste blat
10 introduceti tava la cuptor la 200 grade pana cand incepe sa capete culoare

Se serveste calda sau rece, cu salata, castraveti, rosii, ceapa si un pic de icre rosii. Potrivit pentru o cina usoara, romantica, insotita de vin alb sau sampanie, lumanari, muzica in surdina si o persoana placuta, bineinteles :).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza (Västerbottenostpaj)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sufleu de spanac

Sufleu de spanac

Spanacul spalat, se fierbe in apa clocotita cu sare. Se strecoara, se mixaza. Ceapa se caleste foarte

13 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Bounty raw vegan

Bounty raw vegan

Ador sa imi pun creativitatea la lucru in ceea ce priveste dulciurile raw vegane. Cateodata ma trezesc

27 voturi    13 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    Arata tare bine!!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 august 2011

    Foarte norocoasa" persoana placuta "care a fost invitata la aceasta tarta!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 dl faina de grau
  • 125 g unt
  • 1 lingura apa
  • 1/2 lingurite sare
  • Pentru umplutura:
  • 3 oua
  • 1/2 lingurite sare
  • 2 dl smantana groasa
  • 150 g branza tip cheddar rasa sau parmezan (sau västerbotten)
  • piper alb dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de nils holgersson
Somon cu fructe de padure

Somon cu fructe de padure

1. Se spala pestele, se taie in file, se pun condimentele dupa gust si se aseaza fileurile dezosate

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pytt i panna

Pytt i panna

1. curatati cartofii si salamul (daca au coaja) 2. taiati cartofii cubulete cu latura de cca 5-10

12 voturi    3 comentarii
30 min
Salate cu carne
Orez indian (Basant pulao)

Orez indian (Basant pulao)

1. se gateste orezul urmand instructiunile de pe ambalaj 2. se taie ardeiul in patrate de cca 2

2 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata tare bine!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Granita de pepene rosu Granita de pepene rosu

Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă

0 voturi    0 comentarii
1h
Bauturi
Vinete cu usturoi la cuptor Vinete cu usturoi la cuptor

Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Delicii de post de la bloggeri
Hrisca cu lapte