Aluatul:
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.
Cernem faina intr-un bol, punem sarea.
Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam.
Cand aluatul devine omogen, elastic, incorporam uleiul.
Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30 de minute.
Umplutura:
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu parmezanul si cascavalul.
Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile.
Incorporam ceapa, mararul in branza, apoi oul, sare si piper dupa gust.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta.
Rasturnam aluatul in tava, iar cu degetele il intinde usor, spre margini, dar facem si o mica bordura.
Il intepam cu furculita, turnam umplutura si o nivelam.
Crusta:
Ouale le batem spuma cu sare, piper, apoi adaugam praful de copt.
Boabele de porumb le scurgem bine de zeama.
Peste umplutura punem porumbul, apoi ouale batute.
Introducem tarta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita.
O lasam pana prinde o crusta usor aurie deasupra, dar in acelasi timp sa fie si coapta.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin si servim!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii