Tarta cu capsuni si crema de vanilie

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Tarta cu capsuni  si crema de vanilie

Ingrediente

  • Pt blat
  • 220 gr faina
  • 100 gr unt topit
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 2 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pt crema
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 40 gr faina
  • 40 gr amidon de porumb
  • 60 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pastaie de vanilie/1 esenta de vanilie
  • Ornament
  • 300 gr capsuni( eu am avut mai putine)
  • 2 lg pline cu amidon
  • 2 lg zahar
  • o cana zeama de la un compot(cirese/visine)

Mod de preparare

Mai intai facem blatul: intr-un robot de bucatarie(daca nu aveti, se poate face si la mana) punem untul topit si zaharul si lasam sa se amesteca bine, punem oul, pornim din nou robotul, punem faina si lasam sa se ormeze o bila.

Il punem intr-o tava non-aderenta si dam forma tartei(puteti sa il intindeti si cu sucitorul). Lasam blatul la rece pt 30 de min.

Facem crema intre timp: galbenusurile le amestecam cu faina si amidonul, punem putin lapte, punem zaharul si amestecam bine sa dispara toate cocoloasele. Punem tot laptele. Pastaie de vanilie o crestam pe mijloc, pe lungime si scoatem semintele cu ajutorul cutitului. Le punem in crema cu tot cu pasteie.

Punem crema pe foc si amestecam continuu sa nu se prinda de fund. Scoatem pastaia si mai fierbem pana crema incepe sa se dezlipeasca de pe fundul oalei.

Dupa ce a fiert, turnam crema intr-un castron, punem folie transparenta direct pe crema(ca sa nu faca o pojghita) si lasam sa ajunga la temp camerei.

Punem blatul(intepat cu furculita din loc in loc ca sa nu se umfle) in cuptorul preincalzit pana incepe sa se faca umpic auriu.

Trecem la capsuni: caspunile le taiem pe jumatate sau mai mici, ;e punem intr-o oala cu zaharul si zeama e la compot. Amestecam pana zaharul s-a topit. Cand incepe sa fiarba punem amidonul amestecat cu 2 lg de apa si mai lasam sa se inchege compozitia.

Asamblare: peste blat punem crema, iar peste crema turnam capsunile.

Se poate servi cu frisca.

Capsunile le puteti pune peste crema, crude.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise