Ingrediente
Pt blat, 220 gr faina, 100 gr unt topit, 1 ou, un praf de sare, 2 lg zahar, 1 plic zahar vanilat, Pt crema, 5 galbenusuri, 500 ml lapte, 40 gr faina, 40 gr amidon de porumb, 60 gr zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 1 pastaie de vanilie/1 esenta de vanilie, Ornament, 300 gr capsuni( eu am avut mai putine), 2 lg pline cu amidon, 2 lg zahar, o cana zeama de la un compot(cirese/visine)
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
2 voturi
Mod de preparare
Il punem intr-o tava non-aderenta si dam forma tartei(puteti sa il intindeti si cu sucitorul). Lasam blatul la rece pt 30 de min.
Facem crema intre timp: galbenusurile le amestecam cu faina si amidonul, punem putin lapte, punem zaharul si amestecam bine sa dispara toate cocoloasele. Punem tot laptele. Pastaie de vanilie o crestam pe mijloc, pe lungime si scoatem semintele cu ajutorul cutitului. Le punem in crema cu tot cu pasteie.
Punem crema pe foc si amestecam continuu sa nu se prinda de fund. Scoatem pastaia si mai fierbem pana crema incepe sa se dezlipeasca de pe fundul oalei.
Dupa ce a fiert, turnam crema intr-un castron, punem folie transparenta direct pe crema(ca sa nu faca o pojghita) si lasam sa ajunga la temp camerei.
Punem blatul(intepat cu furculita din loc in loc ca sa nu se umfle) in cuptorul preincalzit pana incepe sa se faca umpic auriu.
Trecem la capsuni: caspunile le taiem pe jumatate sau mai mici, ;e punem intr-o oala cu zaharul si zeama e la compot. Amestecam pana zaharul s-a topit. Cand incepe sa fiarba punem amidonul amestecat cu 2 lg de apa si mai lasam sa se inchege compozitia.
Asamblare: peste blat punem crema, iar peste crema turnam capsunile.
Se poate servi cu frisca.
Capsunile le puteti pune peste crema, crude.
Pofta buna!