autor:

Anca Rm

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu ciocolata (coapta)

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2014

Ingrediente
Pentru aluatul de tarta:, &bull200 g faina alba, &bull3 linguri zahar, &bull125 g unt rece, &bull2 galbenusuri, &bull1 lingura smantana, &bull1 praf de sare, , Pentru crema de ciocolata:, &bull400 g ciocolata (200 gr lapte, 200 gr amaruie ), &bull300 g smantana, &bull2 galbenusuri, &bullpraf de sare, , Pentru decor:, &bullfulgi de migdale

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Faina impreuna cu zaharul, sarea si untul taiat cubulete le amestecam pana obtinem un fel de fulgi. Intr-un bol amestecam cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa care le punem in amestecul de mai devreme.



Am amestecam bine si am turnat aluatul pe o folie alimentara. Am strans bine folia, am facut un bulgare mare de aluat si il dam la frigider pentru 30 minute cel putin. Dupa cel putin 30 minute scoatem aluatul si pe blatul de lucru presaram faina, intindem aluatul pentru a fi cat forma tavii de tarta (diametru 15cm) . Daca aveti mai multe tavi mici atunci impartiti aluatul in bile si il intindeti pentru fiecare tavita in parte.



Ciocolata rupta bucati o punem impreuna cu smantana pe foc si amestecam pana se topeste toata ciocolata. Amestecam si galbenusurile de ou si gata crema de tarta. Turnam compozitia peste aluatul aranjat in forma si dam la cuptor pentru 25-30 minute. Inainte de servire lasati la racit si presarati deasupra fulgi de migdale sau bateti frisca .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata (coapta)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu Nuca

Pandispan cu Nuca

Intr-un castron se mixeaza untul si zaharul pana ce se obtine o crema usoara. Se inglobeaza pe rand

5 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Blatul de cacao: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si laptele. Incoproram

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • &bull200 g faina alba
  • &bull3 linguri zahar
  • &bull125 g unt rece
  • &bull2 galbenusuri
  • &bull1 lingura smantana
  • &bull1 praf de sare
  • Pentru crema de ciocolata:
  • &bull400 g ciocolata (200 gr lapte
  • 200 gr amaruie )
  • &bull300 g smantana
  • &bull2 galbenusuri
  • &bullpraf de sare
  • Pentru decor:
  • &bullfulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

48 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Tarte Austríaca