autor:

Licuta Marin

» » Aperitive

Tarta cu ciuperci

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, 300 gr faina, 125 gr unt sau margarina, un praf de sare, 3-4 linguri apa rece, , Pentru compozitie:, 500 gr ciuperci proaspete, 200 gr smantana, 200 gr casvaval ras, 4 oua, 1-2 linguri ulei de masline, un ardei gras rosu, cateva fire de ceapa verde, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

1. Pentru aluat: amestecam untul cu faina,praful de sare si apa pana aluatul se leaga bine. Daca este prea faramicios mai punem 1-2 linguri de apa rece. Il punem la rece 30-60 minute. Eu il pregatesc intotdeauna cu o seara inainte de a face tarta.
2. Asezam aluatul intr-o tava de tarta, acoperim cu hartie pergament si punem boabe de fasole ca sa cresca uniform. Dam la cuptor la foc potrivit circa 15 minute.
3. Intre timp punem ciupercile taiate felii intr-o tigaie, impreuna cu uleiul de masline si le calim circa 10-15 minute.
4. Smantana o batem impreuna cu ouale, sarea si piperul,dupa care adaugam cascavalul ras.
5. Scoatem aluatul din cuptor si punem peste el trei sferturi din ciuperci, turnam compozitia cu smantana, punem restul de ciuperci, asezam ardeiul taiat rondele si feliute de ceapa verde. O dam la cuptor pentru 35- 40 minute.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta cu piept de pui si ciuperci

Tarta cu piept de pui si ciuperci

Preparare Amestecam cu mainile faina, sarea si untul rece taiat cubulete, adaugam galbenusul(albusul

12 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Tarta cu ciuperci

Tarta cu ciuperci

Se prepara aluatul amestecandu-se toate ingredientele(se poate folosi si robotul). Se tine aluatul

4 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Corina Iftene , 07 decembrie 2014

    arata fbn

  • Fara foto

    Margareta Birlad , 04 martie 2014

    super,o voi face........mersi...

  • Fara foto

    Grigore Niculae Si Paula , 14 decembrie 2013

    foarte buna!

    • Fara foto

      Nita Stan , 12 iunie 2013

      bună de mâcat.

    • Fara foto

      Aurelia Plaiasu , 11 iunie 2013

      hmmmmm

    • Fara foto

      Ana Maria Timofte , 28 mai 2013

      ce bunatati!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Multumesc frumos!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Delicioasa, iar prezentarea este pe masura...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

      Ce culori! Precis si arome ametitoare!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Multumesc!!! Va pup!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      ce bine arata, frumos colorata!

    • Eileen

      Eileen (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      wow, cum arata, o voi pregati si eu:)

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      Multumesc Mirey!!! Pupici!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      Foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 gr faina
  • 125 gr unt sau margarina
  • un praf de sare
  • 3-4 linguri apa rece
  • Pentru compozitie:
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 200 gr smantana
  • 200 gr casvaval ras
  • 4 oua
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • un ardei gras rosu
  • cateva fire de ceapa verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

15 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Licuta Marin (Chef de cuisine)

Multumesc frumos!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Cartofi copti cu sunca si cascaval