Tarta cu crema de lamaie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tarta cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g faina,
  • 50 g faina de migdale,
  • 125 g unt,
  • 100 g de zahar pudra,
  • 2 galbenusuri de ou,
  • 2 linguri de apa rece,
  • Crema:
  • 500 ml lapte,
  • 5 galbenusuri,
  • 200 g de zahar,
  • 100 g de amidon,
  • Juice si coaja de la 3-4 lamai,
  • * optional esenta de lamaie,
  • Decor:
  • Inghetata,
  • Menta/ busuioc,
  • Sos de ciocolata,

Mod de preparare

Ne apucam de pregatirea tartei, cernem faina, spalam ouale, untul trebuie sa fie la temperatura camerei.Separam galbenusurile de albusuri si adaugam zaharul peste galbenusuri. Incepem sa amestecam ingredientele, adaugam cel doua tipuri de faina si untul peste celelate ingrediente si incepem framantarea. Adaugam putina sare si apa. Framantam si vom obtine un aluat sfaramicios. Punem aluatul in folie de plastic si dam la frigider pentru 30 de minute, timp in care ne vom ocupa de crema.

Radem coaja de lamaie dar atentie sa nu ajungem la partea alba deoarece este foarte amara. Stoarcem si lamaile. Punem laptele la foc mic(aproximativ 350 ml), separat amestecam galbenusurile cu zaharul si ulterior cu amidonul, adaugam si restul de 150 ml de lapte si amestecam. La final adaugam coaja si zeama de lamaie dupa care punem pe foc peste laptele caldut. Nu lasam nesupravegheat deoarece se poate lipi. Cand are consistenta dorita o luam de e foc.Luam aluatul din frigider, pregatim o forma de tarta o ungem cu unt si presaram faina, intindem aluatul in forma, modelandu-l si taiem surplusul. Intepam cu furculita blatul sa nu se umfle, iar deasupra asezam o foaie de pergament si fasole pe ea, pentru a pastra forma tartei. Dam la cuptor 15 min la T180.

Scoatem tarta din cuptor si o lasam cateva minute sa se raceasca, dupa aceea punem crema. Din aluatul ramas facem un grilaj si acoperim tarta si o mai dam 15 minute la foc potrivit. Inainte sa o scoatem incercam daca sii grilajul este facut, daca nu mai lasam suplimentar.

Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca, se serveste cu o lingura de inghetata, sos de ciocolata si menta/busuioc.

Pofta Buna.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise